Aamuaurinkoa ja suppilovahverolämppäreitä

Lämpimiä leipiä suppilovahveroista, ystävän keräämistä, niin herkullisista.  Näitä voi tehdä monella tapaa, täällä kertaa paistoin sienet pannulla kuivahkoiksi ja lisäsin kermaa sekä runsaasti tuoretta rosmariinia ja persilijaa, ripaus suolaa sekä mustaapippuria. Seoksen jaoin sämpylänpuolikkaille ja päälle ripottelin runsaasti kermajuustoa sekä parmesaania. Sitten sen verran uuniin, että juusto sulaa ja hiukan ruskistuu. Todellista syksyistä lohturuokaa pimeneviin ehtoisiin. 

Nappasin aamulenkiltä pari aurinkokuvaa, aamu oli nimittäin hurmaava. Lämpöäkin vielä riitti, tällaista kun olisi vaikka marraskuun loppuun saakka. Iloisenkirjavia lehtiä on nyt niin paljon, että jos ei tämä värikylläisyys piristä niin ei sitten mikään. Omassa pihassa lehdet eivät ole värikirjoltaan tätä luokkaa ja onneksi perjantaina on taksvärkkipäivä, saan haravoijan hommiin.  

Suppilovahverolämppärit

Ainekset

4 kpl sämpylöitä

1 l suppilovahveroita

0,5 rkl rosmariinia (tuoretta)

2 rkl persilijaa (tuoretta)

1 dl kermaa

4 dl kermajuustoa

1 dl parmesaania

Muut ainesosat: ripaus suolaa ja mustaapippuria

Tee näin:

Halkaise sämpylät. Paista suppilovahveroita pannulla kunnes neste on haihtunut, lisää kerma ja mausteet sekä ripaus suolaa ja mustaapippuria. Anna hautua hetken. Lisää seos tasan sämpylänpuolikkaille ja ripottele päälle juustoraasteet. Paista leipiä 200 asteessa kunnes juusto on saanut hiukan väriä. 

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/6097