Lasten synttärijuttuja

Tällä viikolla olen tavannut taas maailman ihanimman Elsan, jonka olisin niin mielelläni napannut kainaloon kotiin viemisiksi. Pikkulapset ovat parhaimmillaan siinä kohtaa, kun alkaa tulemaan niitä ensimmäisiä hauskoja lauseita. Elsa oli mainiosti mukana omenoiden ja luumujen keräämisessä ja luetteli kaikki ohimenevien autojen merkit. Hiukan häntä hymyilytti, kun joutui minua merkeissä opastamaan, sillä erotan ihan vaan ne perusvaihtoehdot. Tällä viikolla minua on myös viihdyttänyt pikkuinen Väinö ja totesin, että olen totaalisesti unohtanut kuinka kova homma on juosta vilkkaan yksivuotiaan perässä. Sen sijaan lastenkekkerit ovat edelleen elävästi mielessä, tosin realiteetit senkin suhteen on opittu kantapään kautta, kun esikoisen ensimmäisille synttäreille käskettiin 20 lasta viideksi tunniksi. Eräskin äiti lasta tuodessaan lysyi, että onkohan kutsussa virhe ajan suhteen. Pikkuhiljaa illan aikana tajusin, mitä äiti oli tarkoittanut ja voitte vaan kuvitella sen tuskan määrää, kun yritin saada vilkkaita poikia pysymään pää ehjänä. Jatkossa riittikin sitten se normaali parituntinen ja puolet vähemmän väkeä.

Ystävän lasten kekkereille tein viidakkokakun, jonka päälle tuli vielä lasten omat lemppari muovihahmot. Lastenkekkereiden teemaan sopivat sokerinmassalehdet valmistuvat helposti muoteilla, joita löytyy samasta pakkauksesta useita erilaisia. Erivärisistä lehdistä voi rakennella kukkasia, palmuja, pensaita, oksia, ruohoa ja montaa muuta. Elintarvikeliimatipalla kuivatut lehdet saa liimattua helposti kakun sivuun.

Laiskan äidin lastenkekkerikakku näyttää vaikka pöllöltä, sillä tässä voi käyttää vaikka valmiita muffineja, jos ei kerkiä leipomaan. Vatkataan vaan kermavaahtoa reilusti, värjätään osa vihreäksi ja osa ruskeaksi karamellivärillä. Asetetaan muffinit salmiakin muotoon vieri viereen ja rakennetaan kermavaahdosta ja keksinpalasista muffinien päälle pöllö. Isossa pöllössä on käytetty suklaakeksejä ja ranskalaisia pastilleja, pikkupöllöissä taas dominoja pastillien kera. Viidakko- tai eläinteemasynttäreille saa helposti kaikkea muutakin tarjottavaa pikkuvaivalla. Keksien koristeleminen ja tikuttaminen on helppoa, limpparipullot voi koristella, sipsit voi laittaa valmiiksi annospusseihin ja koristelluista pikku paperipusseista löytyy pöllön ruuaksi sopivia karkkimatoja.

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/6093