Vieläkin vihreetä

Löysin Tampereelta kirjakaupasta tällaisen Urban Jungle -kirjan, mikä on kyllä vihersisustajan unelma. Mielenkiintoisia ja persoonallisia ratkaisuja sekä paljon pieniä ja isompia vinkkejä sisustamiseen. Erityisesti tykkään värikkäistä motivoivista kuvista. Nyt kun ei vielä ole pakkasta on helppo kuljetella viherkasveja pidemmänkin matkaa. Sokoksen tytöt kertoivat, että tuollaiset kookospähkinäamppelit ovat tällä hetkellä varsin suosittuja ja niitä on tulossa lisää eri kokoisia sekä erilaisilla kasveilla täytettynä. Ilmakasvit ovat tehneet selvästi tuloaan jo jonkin aikaa, mutta vielä en ole niihin retkahtanut, perinteisillä mennään ja niissäkin on omat suosikit, joista ensimmäisenä taitaa olla posliinikukka. Tällä hetkellä pari posliinia on kukassa ja kukka on kyllä vertaansa vailla, herkkä ja kaunis.

Urban Jungle antaa paljon vinkkejä siihen miten erilaisia vanhoja tavaroita voi käyttää kukkien kanssa yhdessä. Vanhat pullot ja laatikot pääsevät uusiokäyttöön, samoin erilaiset pienet pöydät, tuolit, lipaston laatikot, hyllyjen päälliset ja seinät. Meille tuli eurolla vanha tuoli kukka-alustaksi ja kympillä iso vihreä pullo, tosin se kyllä vielä odottelee kasvejaan. Hiukan kun viitsii kierrellä kirppareita ja vanhan tavaran putiikkeja löytää mukavia aarteita viherkasvien kaveriksi, jos ei omista nurkista löydy mitään sopivaa. Että tämä on mukava harrastus.

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/6092

2 kommenttia

2 pingiä

  1. Inspiroivan kuuloinen kirja! Tykkäisin kovasti vihersisustaa mutta minulta puuttuu viherpeukalo ihan tyystin. Olen kyllä sinnikkäästi kituuttanut muutamaa kasvia, mutta nyt tyttären kissa näyttää tuhoavan nekin;)

    • sari kalliomäki on 30.9.2017 at 07:00

    Tässäkin asiassa on aikoja ja aikoja. Välillä on meilläkin ollut viherkasvit vähemmällä, nyt niitä on kertynyt ehkä enemmän kuin koskaan ennen. Kannattaa ensin valita sellaisia helppoja, jotka säilyvät hengissä melkein miten vaan kuten joku anopinkieli ja erilaiset mehikasvit, vettäkin tarvitsee lisätä vain silloin tällöin. Kivasti tuovat kyllä sellaista uutta ilmettä kotiin. Meille taas vois tulla kissa, jos se olis mitenkään mahdollista 🙂

Kommentit eivät ole päällä.