Kantarellibruchetta

Uunituore Vege napsahti postiluukusta uutukaisen suklaan kanssa ja molempia on tullut nautiskeltua pala kerrallaan. Vege on makoillut keittiön pöydällä jo useita päiviä ja pariakin tarjottavaa on sieltä valmistettu. Myönnän, että olen aavistuksen kaavoihin kangistunut ajatuksissani ja tämä tekee oikein hyvää ja laajentaa repertuaaria. Ihanat kuvat ja värit, jos ei muuta jaksa, niin pelkkä kuvien katselu ja suunnittelu jo piristää kummasti. Tämän lehden kuvat muistuttavat myös menneistä reissuista ja toivottavasti myös tulevista. Koita ainakin sienipeltipiirakkaa, karamellisoituja punajuuria sekä italialaista romanssia, tähän salaattiin lisäsin vielä hiukkasen sesamin siemeniä makua antamaan.

Mikä onnenpäivä, sininen maisema täydentyi kahviastiastolla, joka tuli postin kautta ihan ehjänä. Facebookin Arabia-ryhmä on mainio keino myydä omat vanhat Arabiat ja ostaa uusia. Vielä puuttuu ainakin liemikulhot ja paria kokoa kuppeja sekä kannu. Nyt vaan kahvikekkereitä järjestämään, varautukaa siis ystävät kahvittelemaan sinisen tunnelman kera. Tuo kerrostarjotin on sellainen ihanuus, että ajatukset suuntaavat välittömästi Berliinin romanttiseen kahvilaan Anna Blumeen, jossa kannettiin vastaavalla tarjottimella herkän kauniita ruoka-asetelmia pöytiin. Kolmikerroksiset tarjottimet olivat täynnä taiteellisesti aseteltuja suupaloja: kauniisti leikattuja hedelmiä, juustoja, leikkeleitä, salaattia, pikku purtavaa ja maukkaita tahnoja. Aivan unelmatarjoilua, sellainen siis viikonlopun ruoka-askartelutavoitteena. Katsotaan kuinka onnistuu.

Kaupan hyllyltä on tarttunut mukaan kantarellisatsi jos toinenkin ja niistä on tullut tehtyä bruchettaa gluteenittomana ja tavallisena versiona. Tomaattinen bruchetta on maistuva pikkupurtava ennen ruokailua tai viinilasillisen kera iltasella. Helppotekoiset leipäset katoavat lautaselta nopeasti ja parempi niin, sillä nämä ovat parhaimmillaan juuri lämpiminä. Makoisaa syksyruokaa. Alla olevaan ohjeeseen on vielä lisätty nokare vahvaa Koskenlaskijaa, mikä antaa sopivan kermaisen maun sienten ja tomaatin kanssa.

Kantarellibruchetta

Ainekset

6 kpl maalaisleipäviipaletta

50 g voita

300 g kantarelleja

1 kpl sipuli

15 kpl kirsikkaluumutomaatteja

1 tl valkosipulirouhetta

1/4 tl mustaapippuria

1/4 tl suolaa

3 kpl sipulinvarsia

Tee näin:

Silputaan sipuli sekä sipulinvarret ja puolitetaan tomaatit. Paistetaan sipulisilppua hetki öljyn ja voin seoksessa. Lisätään sienet ja kypsennetään rauhassa käännellen muutaman minuutin ajan. Lopuksi lisätään tomaatit, sipulinvarsisilppu sekä mausteet ja käännellään sen aikaa, että tomaatit kuumenevat. Joukkoon voi halutessaan lisäillä yrttejä: oreganoa, basilikaa tai salviaa. Paahdetaan maalaislimpun viipaleet ja voidellaan voilla, lisätään kantarelliseosta ja nautitaan lämpimänä. 

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/6083