Riisipuuroa ja omenakompottia

Myönnetään, myönnetään on syksy ja pimenevät illat, on riisipuuro sekä runsaasti kynttilöitä. Kirkasvalolamppukin pitää kaivaa kesäsäilöstä aamuja ilahduttamaan. Joulusta lupaan olla hihkumatta mitään ennen syyslomaa. Riisipuurokausi on siis avattu ja sitä kestää tasan jouluun saakka. Nyt tosin hiukan sellaisella herkkumeiningillä ja puuro saikin kaverikseen omenakompottia. Tästä tulee erityisen hyvää hieman hapokkailla omenoilla, joita saa ihan kohta omasta puusta, nämä tulivat vielä kaupan hyllyltä. Ja tunnustan, että tämä yhdistelmä on vähintään yhtä hyvää kylmänäkin ja täydellistä  kun vatkaa tilkan kermaa vaahdoksi kylkeen.

Omenakompotti

Ainekset

5 kpl omenoita (hapokkaita)

0,5 dl fariinisokeria

0,5 dl sokeria

1 kpl kanelitankoa

1 kpl vaniljatankoa

2 rkl calvadosia

Tee näin:

Kuori ja lohko omenat. Poista siemenet. Sekoita kattilassa kanelitanko, vaniljatanko, omenat sekä sokerit. Kun sokerit ovat sulaneet lisää calvados. Anna kiehahtaa ja hauduta kypsäksi omenan palojen koosta riippuen 5-10 minuuttia. 

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/6082

4 kommenttia

4 pingiä

Hyppää kommentti lomakkeelle

 1. Voi miten ihanaa syksyistä herkkua ♥ Mä keittelin eilen 7 litraa mehua omenoista ja karviaisista. Monen tunnin homma oli, mutta on se sen arvoista!

  • sari kalliomäki on 6.9.2017 at 16:45

  Omenat ja karviaiset kuulostaa ihanalta kombolta, niin se vaan on ettei mikään voita itsetehtyä mehua, nam.

  • Siru on 7.9.2017 at 16:29

  Tää yhdistelmä oli kyllä ihan parasta <3 Riisipuuro kanelin ja sokerin kanssa on jo herkkua, mutta omenakompotti oli kyllä piste ii:n päälle 🙂
  Kiitos ohjeesta ja mukavaa syksyn jatkoa!

  • sari kalliomäki on 8.9.2017 at 04:18

  Sinulle myös aurinkoisia ja mukavia syksypäiviä 🙂 .

Kommentit eivät ole päällä.