Karviaishillo

Eilen pakastin vadelmia, mikä on varsin turhauttavaa hommaa, sillä kerkiän matkalla jo pistellä suuhuni aina pari kipollista vadelmia ja seuraavana päivänä saa taas hakea uusia. Ovat kuitenkin turkkilaisen jogurtin kanssa talvella niin herkullisia, että pakkohan niitä on laittaa pakkaseen. Toissapäivänä tein reilusti mustaviinimarjahilloa. Tätä eksoottista karviaishilloa tuli tehtyä ilman banaania. Korvasin banaanit parilla päärynällä ja sitä tulikin karviaisten kanssa ihan reilusti. Tähän yhteen annokseen tuli siis 5 päärynää. Hilloja tulee käytettyä yllättävän paljon lettujen kanssa, viilin kaverina, mutakakun kanssa, kakkujen välissä ja muutenkin. Itse varsinkin kun en käytä lainkaan väriaineita ja lisäaineetkin niin minimissä kuin mahdollista, on joku pieni makea lisä välillä mukava ja voihan sitä aina kuvitella, että näistä joku vitamiinikin löytyy. Kyllä ne ainakin maullaan voittavat kaiken keinotekoisen mennen tullen. 

Yrttilaatikoissa on jos jonkinnäköistä satoa ja niitä on yritetty myös pakastaa. Yrtit silpuksi ja lasipurkkiin. Tämä käy nopeasti ja niitä on kiva rapsutella keittojen ja kastikkeiden joukkoon. Tänä kesänä on kasvateltu minttua, oreganoa useaakin lajia, rosmariinia, salviaa, persilijaa, ruohosipulia, basilikaa ja salaatteja. Ensi talveksi on tarkoitus ostaa maltillisen kokoinen yrttienkasvatussysteemi sisätiloihin ja jos jollakulla on heittää suosituksia jostain valollisesta laitteesta, niin otan ilolla ideat vastaan. Juuri katselin ainakin kolmenlaista versiota ja mietin mikä mahtaisi olla toimiva ja näppärä. 

 

Eksoottinen karviaishillo

Ainekset

2 l karviaisia

2 kpl banaania

3 kpl päärynää

0,5 kg hillosokeria

1 dl vettä

Tee näin:

Laitetaan karviaiset, lohkotut päärynät ja banaanit kattilaan veden kanssa. Kun kattilasta nousee höyryä, lisätään hillosokeri. Keitellään hilloa kymmenisen minuuttia. Kuoritaan hillon päältä vaahto pois ja purkitetaan valmis hillo pestyihin kuumiin lasipurkkeihin. Hillon voi myös pakastaa. 

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/6074

2 kommenttia

2 pingiä

  • Sumi on 15.8.2017 at 18:41

  Ihanan näköistä hilloa! Karviaiset on niin hyviä, samoin nuo vatut!
  Jostain syystä meidän karviaispuska ei anna satoa kuin joka toinen vuosi. Syytä en osaa edes arvata.
  Sullahan on valtavasti erilaista säilöttävää siellä!
  Onko eri oreganolajeissa paljon eroa maussa?

  • sari kalliomäki on 15.8.2017 at 18:53

  Mulla ei ole karviaispuskia lainkaan, käyn mummulassa aina noukkimassa. Siellä on ihan sama ilmiö, että toisina vuosina karviaisia niin että maahan notkuu oksat ja toisina vuosina taas selkeästi huonommin. Oreganot on ihania varsinkin kun suurin osa on kiltisti talvehtinut, sitruunainen on suosikkini ja se eroaa selkeästi muista maultaan. Sitruunaista basilikaa on myös, sekin mainio.

Kommentit eivät ole päällä.