Kesäaamun frittata

Onko paljon ihanampaa kuin kesäinen aamu omalla terassilla hitaasti aamupalaa nautiskellen. Vähintäänkin viikonloppuisin pitää saada rauhassa herkutella aamupala hyvän lukemisen ja seuran kera. Teemme tosi usein jotain kananmunista, pekonista ja tuoreista vihanneksista. Frittata on siitä kiva, että siihen voi piilottaa edellisenä päivänä keitetyt uudet perunat, kesäkurpitsan loput, herkkusieniä, parsaa tai mitä vaan kaapista sattuu löytymäänkin. Perunat vaan ruskistetaan, parsaakin hiukan, kesäkurpitsan yleensä raastan, jolloin se sulautuu joukkoon mielestäni parhaiten. Hiukan mausteita joukkoon, kananmunat päälle uuniin hetkeksi ja sitten mozzarellaa pinnalle paistetun pekonin, purjon ja ruohosipulin kera. On muuten niin hyvää.

 

Kesäfrittata

Ainekset

400 g kypsiä uusia perunoita

400 g parsaa

6 kpl kananmunia

300 g kesäkurpitsaa

10 cm pala purjoa

0,5 dl tuoretta ruohosipulia silputtuna

200 g mozzarellaa

300 g pekonia

2 kpl valkosipulin kynsiä

Muut ainesosat: suolaa ja pippuria

Tee näin:

Kuutioi perunat ja pilko parsa parin sentin paloiksi. Raasta kesäkurpitsa. Paista pekonit kypsäksi, jätä sivuun odottamaan. Laita pannulle reilusti voita ja paista perunoita viitisen minuuttia ja lisää parsa, paista pari minuuttia ja lisää raastettu kesäkurpitsa sekä hiukan suolaa ja pippuria. Sekoita munien kanssa puoli teelusikallista suolaa sekä murskatut valkosipulin kynnet ja kaada seos pannuun kasviksien päälle. Laita pannu uuniin vartiksi 200 asteeseen ja sillä välin silppua purjo sekä ruohosipuli. Laita valmiin frittatan pälle vielä mozzarella palat ja lämmitä ihan hetki uunissa. Ripottele päälle purjo ja ruohosipuli sekä pekoni.

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/6062

2 kommenttia

2 pingiä

    • jaanak on 14.7.2017 at 12:08

    NAM! Saisko reseptiä? 🙂

    • sari kalliomäki on 14.7.2017 at 16:59

    Hups, resepti olikin jäänyt lopusta hukkateille, mutta nyt löytyy 🙂

Kommentit eivät ole päällä.