Siikarantaan, Siikarantaan

On tämä kesäinen Räpsöö niin ihana, että tänne kannattaa kyllä tulla hiukan pitempääkin. Äskenkin ajelimme pitkin poikin pyörällä ja oli isompaa sekä pienempää veneilijää, purjeveneellä ja moottorilla, lentopallokentän korjaajaa, matonpesijää, emoja poikasineen, Pokemonien saalistajia, terassikansaa, uimareita, kalastajia, valokuvausharrastajia, lomailijoita ja mitähän vielä. Täältä löytyy seuraa tai omaa rauhaa ihan miten vaan haluaa.

Luonto on ihan uskomattoman monipuolinen, kun hiukan kiertelee saarta ja majoittuminen täällä hoituu helposti Siikarannassa ihan meren rannalla mökissä tai sitten omassa asuntoautossa, teltassa tai vaunussa. Löytyy saunallista mökkiä ja suihkullista mökkiä ja lämmitystäkin, jos meinaa, että tulee vilu. Ei ole maisemissa eikä palvelussa valittamista, niin kivoja hetkiä on siellä vietetty milloin minkäkinlaisissa merkeissä. Oma suosikkini on ehdottomasti Siikatorppa, vanha kunnon mummonmökki, jossa on tilaa useammallekin asustajalle.

Siikarannasta on kivenheitto keskustaan, jossa tapahtumia piisaa näin kesäaikaan lähes jatkuvasti. Ensi viikolla lauantaina on Avoimet pihat, joka kerää väkeä niin, että vielä me kerran uppoamme. Kivoja kirpparipöytiä, kauniita pihoja ja erilaisia kahviloita ympäri saarta. Hattunaiset pyöräilevät ja kiertelevät terasseja myös heinäkuussa. Viihtyisässä ympäristössä Siikarannassa on kiva viettää aikaa, kuulostella ja ihastella merta, tutkia valonheittäjäkallioiden mystisiä merkintöjä, paistella makkaraa ja saunoa tietenkin. Ai niin ja hyvää kahviakin on tarjolla. Syksymmällä voi piipahtaa Volkkaritapahtumassa, joka vetää puoleensa paljon alan harrastelijoita. Suosittelen.

Permanent link to this article: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/6058