Punajuuripihviä poskeen

Meidän tämänhetken suosikkiruoka on ehdottomasti jauhelihapihvit. Niitä on niin nopea ja helppo tehdä ihan vaikka kerta-annoksena ja pihvien kanssa sopii niin raikas kesäsalaatti kuin uudet perunatkin. Itse teen lähes aina omat pihvini naudan jauhelihasta, jolloin ei paljon mausteita tarvita. Välillä on kuitenkin  kiva saada jotain piristystä ja usein tuleekin tehtyä punajuuripihvejä, joihin raastetaan etikkapunajuuria. Mainioita pihvejä saa myös lisäämällä jauhelihataikinaan fetajuustokuutioita ja paljon erilaisia yrttejä. 

Hiukan tulisemmat ja mausteisemmat jauhelihapihvit saa lisäämällä taikinaan paholaisen hilloa, välillä sitä taitaa meillä mennä liiankin kanssa. Saman tuloksen saa aikaiseksi lisäämällä hillon vasta valmiiden pihvien päälle. Miten vaan.

Kermaiset jauhelihapihvit on myös nopea ja helppo kesäohje, jossa ei ole kermaa säästelty. Makukin on sitten sellainen pehmeän täyteläinen. Mausteena näissä on myös sinappikurkkusalaattia.

 

Maukkaat jauheliha-punajuuripihvit

Ainekset

400 g naudan jauhelihaa (rasvaa 17 %)

150 g etikkapunajuuria (raastettuna)

1 kpl kananmunaa

0,5 dl korppujauhoja

1 kpl sipulia (silputtuna)

1 tl suolaa

1 rkl timjamia

0,5 tl salviaa

0,5 tl mustaapippuria

Tee näin:

Silppua sipuli, raasta punajuuret, sekoita ainekset keskenään. Muotoile taikinasta pihvejä ja paista 180 asteessa kypsiksi vajaa puolisen tuntia. 

Permanent link to this article: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/6054