Pieni pyöreä gluteeniton Kinder-piirakka

Kinder-piirakan ohjeita on jo jonkin aikaa kiertänyt netissä, mutta kaikki ohjeet mihin olen törmännyt ovat olleet koko pellillisen piirakoita ja kun meilläkin on 60 senttinen uuni, tulee yhdestä piirakasta hurjasti syötävää. Kinder-piirakka on toki hyvää pakastettunakin, mutta hiukan suhteita muuttamalla olen tehnyt tällaista piirakkavuokaan sopivaa versiota. Tämä on aivan todella makea herkku, eikä isoa palaa tarvitse napostella, että on makean nälkä tyydytetty. Tämä on tehty gluteenittomista jauhoista, mutta tavallisenkin version saa helposti vaihtamalla gluteenittoman vaalean jauhoseoksen vehnäjauhoihin. 

Tästä saa myös todella juhlavan version sulattamalla valkosuklaata ja pursottamalla ohuet raidat, joista tekaistaan marmoripinta cocktailtikulla vetämällä aina joka toinen viiva toiseen suntaan ja joka toinen toiseen. Hommassa pitää olla aikas nopea, sillä suklaa jähmettyy varsin nopeasti. Marmoripintaa voi ajan kulukseen harjoitella, sillä siihen saattaa tarvita parikin harjoituskertaa, tämä kesäinen versio nonparelleilla on huomattavasti helpompi toteuttaa.

 

Gluteeniton Kinder-piirakka

Ainekset

2,5 dl sokeria

2,5 dl gluteenitonta jauhoseosta

3 rkl kaakaojauhetta

1,5 dl kiehuvaa vettä

2 tl leivinjauhetta

150 g voita (sulatettuna)

2 kpl kananmunaa

Voikreemi:

80 g voita

3 dl tomusokeria

2 tl vaniljasokeria

Muut ainesosat: Maitosuklaata sulatettuna 150 grammaa. Nonparelleja.

Tee näin:

Sekoita sokeri, kaakaojauhe, jauhot sekä leivinjauhe keskenään. Sekoita puulastalla sekoittaen kuivien aineiden joukkoon kiehautettu vesi sekä sulatettu voi. Lisää vielä puukauhalla sekoittaen munat yksi kerrallaan. Kaada taikina voideltuun vuokaan ja paista 180 asteessa vajaa puolisen tuntia. Anna pohjan jäähtyä hyvin. Sekoita voikreemi, vatkaa huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri vaahdoksi vähintään viiden minuutin ajan. Lisää vaniljasokeri ja vatkaa vielä jonkin aikaa. Levitä kreemi pohjan päälle ja jäähdytä hyvin jääkaapissa tai pakastimessa. Sulata suklaa ja levitä se nopeasti hyvin jäähtyneen piirakan päälle, ettei suklaa kerkiä jähmettymään. Ripottele päälle nonparelleja ja anna jähmettyä jälleen jääkaapissa.

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/6049