Raparperi-vadelmahillo

Täällä hillotellaan oikein urakalla, on tehty raparperista vadelman kanssa ja raparperista mansikan kanssa ja nyt juuri valmistui raparperihillo alla olevan ohjeen mukaan niin, että mansikoita 500g ja vadelmia 400g. Tuli hyvää, kiitos tuhannesti kollegalle raparpereista. Hillottelutouhulla saa ihanan kesäisen tuoksun sisälle. Kesätuoksua tulee myös laventeleista, jotka tänään pääsivät kukkamaahan, toivotaan että ilmestyy paljon perhosia.

Olen saanut viime viikkoina erityisen paljon postia blogin merkeissä ja olen yrittänyt kaikille vastata inhimillisessä ajassa. Myös varsin ihania kiitosposteja ja kehuja joistain resepteistä on saapunut ilahduttamaan päivää. Kannattaa kuitenkin reseptikysymykset ja muut laittaa mieluiten tänne blogiin, vaikka ensimmäiseen postaukseen, ei haittaa, sillä näin kesäaikaan en ole kovin aktiivinen sähköpostin lukija ja täältä huomaan ne nopeammin. Kiva, että reseptit ovat käytössä ja monet hyväksi todettuja.

Raparperi-vadelmahillo

Ainekset

1 kg raparperinpaloja

900 g vadelmia

3 tl vaniljasokeria

1 kg hillosokeria

0,5 dl vettä

Tee näin:

Kuoritaan ja pilkotaan raparperit, laitetaan kattilaan vadelmien ja veden kanssa. Kuumennetaan höyryäväksi ja lisätään joukkoon hillosokeri sekä vaniljasokeri. Annetaan kiehua hiljalleen rauhassa niin kauan että raparperit ovat ihan pehmeitä. Sekoitetaan sauvasekoittimella sileäksi.

Permanent link to this article: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/6048