Kahvilakurkistuksia

Tässä vielä muutama kahvilakurkkaus, ne parhaat paikat tulevat eetteriin myöhemmässä vaiheessa, mutta viikon aikan kerkisi koluta yhden jos toisenkin kahvipaikan. Varsin mukavaa puuhaa. Yläpuolella olevista kuvista löytyy Harley-Davidson cafe, jonka edestä ei kyllä kertaakaan selvinnyt ilman aikamoisia pärinöitä, pysäköiviä tai lähteviä prätkiä, eikä tietysti mitä tahansa vaan sitä tiettyä merkkiä tietenkin. Alapuolella taasen rockcafe, joka on auki ympäri vuorokauden, alkuillasta taitaa parhaiten mahtua sisään. Paikka on suosittu, eikä ihme, sillä ruoka on tosi hyvää ja palvelu pelaa, ulkoa löytyy mukava terassi, josta voi seurailla ohikulkevia ihmisiä. Molemmat kahvilat Vanhankaupungin alueella.

Radissonin kanssa samalta kadulta löytyy Riikan ainoa englanninkielinen kirjakauppa, joka on mielenkiintoinen kokemus, sillä pienissä huoneissa on erilaisia lukupisteitä, jotka on sisustettu vanhoilla eriparisilla kalusteilla ja ulkoakin löytyy lukunurkkauksia. Kirjakaupasta voi myös ostaa kahvit lukemisen lomassa nautittavaksi.

Mon Amour cafe, Jana iela. Kotikutoisia kakkuja, piirakoita sekä leivoksia, suolaisia piirakoita, hunajakakkua, erikoiskahveja ja  kylmää limonadia. Romanttinen shabby chic -sisustus, joka yhdistyy keskiaikaisiin tiiliseiniin, tyylikkäisiin tehdasvalaisimiin sekä moderniin taiteeseen. Mukava pikkuinen paikka ihan Vanhankaupungin sydämessä.

Kuten kuvasta näkyy kakkujen hinnat ovat Riikassa varsin kohtuullisia ja tarjontaa riittää. Parilla eurolla saa tavallisesta kahvilasta kakunpalan ja toisella parilla erikoiskahvin. Nämä tietysti siis keskustan hintoja, jotka ovat varmasti kaksinkertaiset muihin alueisiin verrattuna. Lähes joka leipomo-kahvilasta löytyy myös ostettavaa kotiin viemisiksi ja selvästi suosittuja ovat erilaiset pikkuleivät ja marengit sekä kanelilla maustetut ohuet rinkelit ja erilaiset pikkuiset täytetyt pullat. Erikoisliikkeistä saa sitten Riian mustalla balsamilla maustettuja pikkuleipiä, jotka meillä ovat vielä pussissa odottamassa. On tuo balsami sen verran tuhtia tavaraa, että mielenkiintoista katsoa millaisia aromeja pipareista löytyy.

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/6045