Justus, Riga

Hotel Justus, Jauniela 24, Riga. Nyt aion mainostaa varsin ihanaa riikalaista hotellia, jos ikinäkään tänne tulette, niin tässä on kyllä asumisen arvoinen paikka. Sijainti ihan keskellä vanhaa kaupunkia on mainio ja paljon erilaisia nähtävyyksiä on aivan kivenheiton päässä. Hotellin ikkunasta on varsin kauniit katunäkymät kuten allaolevasta kuvasta näkyy ja kulinaristin nenään tuoksahtelee mitä mielenkiintoisempia tuoksuja, sillä katu on täynnä puoleensavetäviä ruokapaikkoja. Lähellä olevista kirkonkelloista kantautuu silloin tällöin varsin melodisia tasatunnin soittoja, hotellin edusta muuten on hyvin rauhallinen.

Justus on sisustettu vanhoilla kalusteilla ja tavaroilla, ehkä kaikkein nostalgisimman olon tuovat ikivanhat narisevat portaat vahvoilla käsipuilla. Näitä pitkin voi tassutella kolmanteen kerrokseen saakka. Huoneistakin löytyy vanhat kalusteet, isot vanhat vaatekaapit sekä paljon pieniä yksityiskohtia. Lähes kotoisan olon tuo ikivanha matka-arkku, joka on toisessa huoneessa yöpöytänä. Huoneita löytyy hyvin erilaisia ja pieniä sekä isoja, meillä on kahden huoneen sviitti, jossa toisessa huoneessa on iso vanha rautasänky ja toisessa vanha korkeaselkäinen nahkasohva, josta on tehty muhkea peti. Kivana yksityiskohtana vuoteeni kohdalla katossa on pieni lasi, jonka takaa löytyy 1800-luvun lopulla maalattu kattomaalaus. Justus on siis tehty varsin vanhaan rakennukseen, jonka alkuperäisiä osia näkyy siellä täällä ja kaunista vanhaa tiiliseinää on säästetty ja jätetty näkyviin mahdollisuuksien mukaan. Huoneissa on erittäin hyvä ilmastointi, ei takuulla tule kesähelteelläkään kuuma.

Alakerrasta löytyy vastaanotto ja oleskelutilaa sekä ravintola aamupalaa varten. Aulassa livertelee kokoonpano lintuja, jotka toivottavat tervetulleeksi joka kaupunkireissun jälkeen. Hotellista voi varata myös yksityisen saunan ja oleskelutilan.

Riikalaiset eivät ole varsinaisia aamupalaihmisiä ja monessa hotellissa aamupala onkin vain hyvin minimaalinen. Justuksesta löytyy kuitenkin varsin kattava aamiaisbuffet, mikä näille aina nälkäisille poikalapsille sopii hyvin. Tarjolla on siis perinteisten jogurttien ja lisukkeiden, leikkeleiden, juustojen, hedelmien ja pikkunaposteltavien lisäksi myös tuhdimpaa tavaraa kuten munakasta, erilaisia nakkeja, kinkkua, kasviksia sekä perunaa, eri aamuina hiukan eri tuotteita. Paksut lätyt tuntuivat tekevän kauppansa samoin minicroissantit ja suklaalla täytetyt truutit. Aamupalaa saa puoli yhteentoista saakka, joten ei haittaa vaikka jonain aamuna tulisi nukuttua hiukan pitempäänkin.

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/6042

1 kommentti

1 ping

    • Tiinam on 8.6.2017 at 19:07

    Kuullostaa ja näyttää ihanalta. Toivottavasti laitat myöhemmin vielä lisää kuvia ja kerrot kuulumisia. Nauttikaa lomasta!

Kommentit eivät ole päällä.