Oodi kesälle

Viimeiset viikot töissä ovat olleet aikamoista touhua ja suvivirren soinnin jälkeen seuraa se perinteinen käsittämätön olo, että tässäkö se nyt sitten taas on, loma. Töihin joutuu vielä vähän palaamaan, mutta ensin suoritetaan pieni nollaus täällä Riikassa. Aurinko paistelee ja lämpöäkin riittää, ihmiset ovat todellisella kesäfiiliksellä, herkulliset ruoat tuoksuvat, joten paljon enempää ei voi toivoa.

Meillä on pari viikkoa syöty keskimmäisen pojan tekemää ruokaa, sillä minä en paljon kokkailemaan ole kerinnyt ja häneltä sujui hienosti pizzan teko sekä pasta carbonara, ohjettakin laitan kunhan on sopiva väli. Italia on ollut mielessä vissiin kerran jos toisenkin ja reissujakin juuri muisteltiin niinä parhaina. Ukko on ilahduttanut meitä varsin hauskoilla ruokakuvilla, kun viettää kaikessa rauhassa ukkomiespäiviä kotosalla. Toivottavasti ruokaintoilu jatkuu pitkään meidän kotiin saapumisen jälkeenkin. 

Olemme testailleet oikein urakalla talven mittaan erilaisia makusiirapeita kahvin kanssa ja pojat ovat tehneet myös jääteetä ja kaakaota. On ollut vaahtokarkkia, karamelli-mansikkaa, metsämansikkaa, suklaata, valkosuklaata, piparia, toffeeta ja vanilijaa nyt ainakin ja muutamaa eri merkkiä olemme vertailleet. Olen tainnut tartuttaa kahvin juonnin koko porukkaan, sillä pojatkin hurauttavat kahvin päivässä joskus kaksikin. Ehdoton suosikkimerkki on kyllä Monin, jolla kaikista vähiten esanssimaiset ja luonnollisimmat siirapit, varsinkin suklaa on erinomainen. Maku ei ole liian makea, vaan juuri sopivan suklainen, valkosuklaakin on hyvä ja toffee myös. Moninille siis iso peukku, eikä jatkossa meillä muuta enää olekaan.

Permanent link to this article: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/6041