Helpot ja nopeat äitienpäiväleivokset

Äitienpäivä lähestyy ja myönnän olevani äiti, joka arvostaa itsetehtyä aamupalaa. Tänä vuonna tosin äitienpäiväaamu on miesväelle helppo, kun olen ihan toisenlaisissa aamiaispöydissä reissussa, mutta yleensä äitinpäiväaamuna on pöydästä löytynyt itsetehtyjä herkkuja. Tämä on minulle se juttu, lahjoista en niinkään välitä. Ja koska tiedän, että monille miehille se käsien taikinaan laittaminen on kauhistus, ajattelin ehdottaa äitienpäivän brunssille tällaista helppoa ja nopeaa leivosta, jossa maku on kuitenkin enemmän kuin kohdallaan. Rapea voitaikinaleivonnainen mantelitäyteellä ja päärynällä kermavaahdon kera nautittuna ei voi mennä pieleen. Vielä kun nämä tekaisee juurikin silloin sunnuntaiaamuna, että voi nautiskella leivokset hiukan jäähtyneenä on makunautinto parhaimmillaan. Mikäli äidille sopii pähkinä, voi päärynöiden päälle kaadetun sulatetun voin päälle ripotella vielä hasselpähkinärouhetta. Ja tietysti sitten jäähtyneelle leivokselle sihdin läpi hiukan tomusokeria, mikä koristaa leivoksen kun leivoksen juhlakuntoon. 

 

Äitienpäiväleivokset

Ainekset

5 kpl voitaikinalevyjä

Täyte:

100 g mantelimassaa

25 g voita (huoneenlämpöistä)

1 kpl keltuainen

1 rkl sokeria

0,5 rkl vehnäjauhoja

5 kpl päärynöitä

3 rkl sulatettua voita

Muut ainesosat: säästä valkuainen voiteluun. Leivokset voi kuorruttaa myös hasselpähkinärouheella.

Tee näin:

Sulata voitaikinalevyt ohjeen mukaan. Leikkaa jokainen levy puoliksi. Paina joka toiseen pohjaan piparkakkumuotilla kuvio ja poista se niin että levyyn jää reikä. Sekoita keskenään täytteen mantelimassa, voi, sokeri, keltuainen ja vehnäjauho. Voitele voitaikinalevyt valkuaisella ja laita aina kaksi päällekkäin niin että päällimmäisessä on muotilla tehty reikä. Jaa täyte levyjen reikiin. Kuori päärynät ja siivuta ohuemmasta päästä lähtien paloiksi, kokoa palat voitaikinalevyjen päälle mantelimassan päälle ja kaada päälle hiukan sulatettua voita. (jos päärynät ovat kovin isoja, laita vain osa siivuista voitaikinalevyjen päälle) Paista 200 asteessa kauniin ruskeiksi. Koska taikina on aika paksu, kannattaa pitää tarpeeksi kauan uunissa ja alatasolla. Tarjoile hiukan jäähtyneinä kermavaahdon kanssa.

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/6029

2 kommenttia

2 pingiä

  1. Herkullinen ja helppo – kolahtaa aina minuun;)

    • sari kalliomäki on 7.5.2017 at 14:06

    Samoin, siks näitä täältä löytyykin vaikka kuinka 😀

Kommentit eivät ole päällä.