Kesää sisälle

Kuinka ollakaan ihan hiukan poikkesin jälleen viherosastolla. Ukkokin on tykästynyt sisällä olevaan vehreyteen sen verran, että lähti oikein mukaan viherostoksille. Tämä käpypalmu on jo vanha hankinta ja olen sangen tyytyväinen siihen, että hän säilyi hehkeänä talven yli, nyt näyttää siltä, että lehtiäkin tulee lisää. Varsin hidaskasvuinen mutta todella viehättävä yksilö.

Posliinikukat ovat sellainen kompastuskivi, joita ei voi ohittaa, sillä erilaisia versioita ei tule kovinkaan usein vastaan. Tämän nimen olin unohtanut jo kaupasta ulos astuessa, mikä on minulle sangen tyypillistä, mutta erilainen se ainakin on edellisiin verrattuna. Posliinikukka säilyy myös hyvin talven yli, joten on siinä mielessä varma ostos. Kukkimiseen tarvitaankin sitten hiukan enemmän kommervenkkeja, mutta jos se sille päälle sattuu, on tiedossa varsin herkän kauniita kukkarykelmiä.

Bougainvillea tai tuttavallisemmin poukanville on yksi suosikeistani varsinkin tuolla etelänmailla. Varsin valtoimenaan kukkivat kasvit ilahduttavat monessa eri väreissä, olen törmännyt ainakin valkoiseen, lilaan, oranssiin ja punaiseen. Tuossa alapuolella reissusta otettu kuva ihastuttavasta lilasta versiosta. Pidän tämän hiukan haasteellisena, joten saapa nähdä jääkö tämä kovin lyhytaikaiseksi iloksi vai saanko sopeutumaan vähävaloiseen talveen. Tiedän silti monia, jotka kasvattelevat näitä vuositolkulla, mutta talvisin kasvit ovat usein viileissä ja kuivahkoissa oloissa, jotta kevään kukinta on häikäisevä. No nähtäväksi jää, mitä tästä tulee, nyt kukinta on joka tapauksessa varsin ilahduttava.

Vähintään yksi hortensia pitää joka kevät olla. Tämä kasvi on varsinainen juoppo ja kastella saakin melkein joka päivä, multa ei saa kuivahtaa tai tämä osoittaa mieltään välittömästi. Kukkaset pysyvät parempana pidempään mitä vilpoisempaa on ja alkukesästä sen voikin siirtää puolivarjoiselle terassille, ihan suorasta auringonvalosta hortensia ei tykkää. Toistaiseksi tämä ilahduttaa olohuoneen pöydällä, mutta myöhemmässä vaiheessa hän pääsee terassille tai kukkapenkkiin. Hortensia on myös mahdollista pitää sisällä ihan huonekasvina, lannoituksesta ja vedestä tulee siinä tapauksessa huolehtia hyvin.

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/6025