Vadelmasima

Tämä vadelmasima on ehdottomasti meidän perheen suosikki ja mikä parasta tätä väriä ei helposti päihitä millään ja väri siis ihan vaan vadelmasta. Aamusella kun aloittaa siman teon voi seuraavana päivänä jo herkkua nautiskella. Tarvikkeetkin minimaaliset, sillä vesi vaan keitetään isossa kattilassa ja joukkoon lisätään sokeri ja vadelmat, kiehautuksen jälkeen hiukan jäähdytellään ja lisätään hiiva, sitten keitoksen sopii olla huoneenlämmössä puoli vuorokautta. Lopuksi sima pulloihin ja jääkaappiin ja yön yli oltuaan onkin jo valmis nautittavaksi. 

 

Vadelmasima

Ainekset

7 l vettä

700 g vadelmia

800 g sokeria

1/2 tl hiivaa (sormenpään kokoinen pala)

Tee näin:

Keitetään vesi isossa kattilassa, lisätään sokeri sekä vadelmat ja kiehautetaan. Annetaan jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja lisätään hiiva, sekoitetaan. Annetaan siman olla huoneenlämmössä puoli vuorokautta ja sen jälkeen siivilöidään ja pullotetaan se. Säilötään jääkaappiin. Juoma on valmista juotavaksi seuraavana päivänä ja säilyy hyvänä pari päivää.

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/6023

4 kommenttia

4 pingiä

Hyppää kommentti lomakkeelle

  • Sumi on 29.4.2017 at 06:14

  Ihanan näköistä ja varmasti myös makuista!
  Taidanpa testata jossain vaiheessa vaikka ei vappu olisikaan. 🙂

 1. Ihanan värinen juoma! Me kokeiltiin tänä vuonna puolukkasimaa ja siitäkin tuli mukavan raikasta, mutta vadelma kuulostaa makuna vielä paremmalta!

  • sari kalliomäki on 3.5.2017 at 15:22

  Puolukkasimaa pitääkin kokeilla, puolukoita löytyy runsaasti, kiitos vinkistä 🙂

  • sari kalliomäki on 3.5.2017 at 15:23

  Tämä on ihana kesäjuoma, ei tarvitse vappua 🙂 .

Kommentit eivät ole päällä.