Iso satsi muffineja

Nyt tapahtuu niin paljon ettei meinaa itsekään pysyä perässä. Ennen Kööpenhaminan reissua leivottiin iso kasa muffineja VPK:n juhlakansalle, teemana oli 50-luku ja harmittaa kun ei ollut kamera mukana, niin oli tehty hienot pinwheelsit ja pöytäkoristelut. Onneksi tämä kyseinen vuosikymmen on sydäntä lähellä ja kaapista löytyi kaikenlaista teemaan sopivaa. Erityisesti olen ihastunut noihin lasista hiottuihin 50-luvun koruihin. Etsystä ostettu ja sinne ei sitten kannata eksyä, jos on ihastunut vintageen. Yhtä sun toista olen ostanut, EU:n alueelta onnistuu tosi nopeasti ja ilman tullia tietenkin, Amerikan puolelta tulee sitten tulli, mutta se on helppo hoitaa netin kautta kotiin tulevan lomakkeen kanssa. Toimituskin on yllättävän nopea, vaikka valitsisi hitaimman ja edullisimman vaihtoehdon. Kaikenlaista vanhaa keittiötavaraa ja astioitakin saa tosi kivasti, kun viitsii hiukan selailla. Haku kannattaa rajata mahdollisimman tarkasti, jotta löytää nopeammin etsimänsä.

Keskimmäinen poika on innostunut kuvaamisesta ja hän sai oman kameran, jouduimme muutamaan otokseen ennen juhliin lähtöä. Ja todellakin minut on opetettu tuijottamaan kameraan, vaikka mitä tapahtuisi. Valokuvat ovat ihania ja niitä tulee kumma kyllä otettua omasta väestä ihan liian vähän, osaksi kai se johtuu siitä, ettei kukaan oikein halua olla poseeraamassa. Kesällä ja reissussa tulee onneksi enemmän napsittua niitä perhepotrettejakin. Laitan muffiniohjeen tuohon alas, siitä tulee suoraan muffinit isommallekin porukalle. Taikinasta saa nimittäin yli 30 muffinia, yhdessä astiassa ja lastalla kaikki vaan sekaisin helposti menetelmällä. 

 

Mainiot muffinit

Ainekset

200 g voita sulatettuna

10 dl vehnäjauhoja

4 dl sokeria

4 kpl kananmunia

4 tl leivinjauhetta

4 tl vaniljasokeria

4 dl maitoa

8 dl marjoja (mustikoita, vadelmia, mansikoita, puolukoita…)

Tee näin:

Sulata voi ja sekoita kaikki ainekset sekaisin lastalla, jaa taikina vuokiin, jotka ovat muffinipellillä ja paista 200 asteessa viitisentoista minuuttia. Koristele suklaavaahdolla tai kermavaahdolla ja tuoreilla mansikoilla.

Permanent link to this article: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/6022