Saaristolaisleipää ja suklaamuffinsseja

Meillä kävi eilen maailman suloisin pieni tyttönen, reilu puolitoistavuotias Elsa. Miten sitä voikin jo tuossa iässä ymmärtää niin paljon, vaikkei vielä itse osaa läheskään kaikkea sanoa ja kuitenkin niin paljon. Jotenkin sitä vallan unohtaa näiden isojen herrojen kanssa, miten vekkuleita ja aitoja tuollaiset pienet ovat. Pikkuautoja löytyi vielä tänäänkin olkkarista ja suu kääntyi hymyyn Elsan valloittavia touhuja muistellessa. Paku oli asia numero yksi ja Kari tietysti nosteli pakettiauton penkille ja takaisin. Voisiko tällaista ilopilleriperjantaita pitää hiukan useammin.

Tein illaksi ison kasan voileipiä, kun poju erityisesti pyysi. Näistä tykkäsi myös Elsa. Meillä on aina ollut perinteisen voileivän perään kyselijöitä ja tietysti toivotaan jotain tiettyjä päällisiä. Varsinkin salaatti on aina mennyt sujuvasti leivän päällä alas, vaikkei se niin muuten olisi miellyttänytkään. Tällä kertaa löysin uuden juuston Ålands mejeriet – Stormskärs gräddost, Myrskyluodon kermajuusto, joka meni kuin kuumille kiville. Sen kanssa oli paprikajuustoa, tämä oli maukas yhdistelmä. Molemmat sopivat saaristolaisleivän päälle paremmin kuin hyvin. Meillä on melkein aina saaristolaisleipää pakkasessa, sillä se ei pakastamisesta ota itseensä ja se on kätevä ottaa sulamaan tilanteen niin vaatiessa. Jonkun verran ennakointia tämän leivän kanssa tarvitaan, sillä se ei ole mikään nopein sulaja. Siihen kun menee aikaa monta tuntia.

Tein viikonlopuksi myös suklaamuffinsseja suklaakakun taikinan ohjeella. Jätin pois kanelin, neilikan ja inkiväärin. Taikinasta tuli 22 reilun kokoista muffinssia. Päälle vatkailin pari purkkia kermaa, johon sekaan laitoin purkin Philadelhia-tuorejuustoa ja hiukan sokeria. Aina ei mene strömssööläisittäin, kokeilin nimittäin uusia pursottimia, mutta seos olikin liian löysää. Sain aikaiseksi pikkuisia kekoja, ei siis ruusuista tietoakaan. Pitänee tehdä hiukan paksumpi voi-tuorejuustotahna ja koittaa uudelleen. Tämä seos oli kyllä maultaan oikein hyvää. Muffinssit kannattaa ottaa uunista heti pois, kun ovat tikutamalla valmiita. Lisäksi kostutin jokaisen pienellä tilkalla spritea, sillä kuiva muffinssi on kuiva muffinssi.

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/6021

2 kommenttia

2 pingiä

    • Kaura on 27.4.2017 at 22:08

    Ihanat leivät. Sun omenainen saaristolaisleipä on mun vakkariohje, kiitos siitä 🙂

    • sari kalliomäki on 28.4.2017 at 13:22

    Voi onpa kiva kuulla 🙂

Kommentit eivät ole päällä.