Nyhavn

Varsin viehättävää katseltavaa nämä iloisenväriset talot ja hiljalleen keinuvat historialliset purjealukset. Tähän vuodenaikaan myös tilaakin on kohtuullisesti, voisin kuvitella, että ruuhkaisimpaan kesäaikaan rannat ovat täpösen täynnä väkeä. Uusi satama rakennettiin 1670 ja sen tarkoituksena oli nopeuttaa tavaroiden purkamista laivoista ja niiden kuljetusta pitkin kaupunkia. Meno oli noina aikoina satamassa varsin vauhdikasta, sillä satamaa reunustavista taloista löytyi ilotaloja, kapakoita ja peliluolia.

Nykyään lähes joka talosta löytyy ravintola tai baari ulkoterasseineen. Rannasta löytyy myös koukuttava vohvelibaari, jossa on huikea jäätelötarjonta. Vanhojen talojen sisuksiin kannattaa kurkata, sillä monet niistä on sisustettu todella mielenkiintoisiksi vanhoilla tavaroilla ja merenkulkuesineillä, pieniä museoita siis ruokakulttuurin ohella. Satusetä H. C. Andersen on aikoinaan asustanut täällä Nyhavnin varrella 18 vuotta. Nyhavn on kaunis mihin aikaan vuorokaudesta tahansa ja jopa sateella. Iltasella kannattaa myös kuljeskella pitkin rantoja ja istahtaa nauttimaan Irish coffee, sillä silloin rantakatua reunustaa monenmoiset valot ja tunnelma on varsin ihastuttava. Kööpenhamina-tarinointi loppuu tällä erää tähän, toivottavasti pääsemme sinne joskus uudelleen, sillä monta suunniteltua paikkaa jäi katsastamatta.

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/6020

4 kommenttia

4 pingiä

Hyppää kommentti lomakkeelle

 1. On se tosiaan kaunis sateisenakin päivänä!

  • sari kalliomäki on 23.4.2017 at 06:15

  Totta ja harvempi paikka on 🙂 .

 2. Ihastuttavia kuvia Kööpenhaminasta!
  Olette todella paljon ehtineet nähdä, ja myös maistella sekä suolaista että makeaa 🙂
  Aivan nappiin sattui se Makkarakojun arviointi – Hod Dogi on eräänlainen ”kansallisruoka” – niitä kojuja on joka puolella, kaikilla markkinoilla ja juna – lentoasemilla!
  Ihanasti jo kukkivat kirsikkapuut … toivottavasti ehdin niitä näkemään ennen kuin kukkaset putoavat – jos lauantaina on hyvä ilma (sadetta luvassa tälle viikolle) niin käväisen kukkasten alla kevään kauneutta ihailemassa.
  Olipa herkullisia muffinseja … niitä tulee leipoa viikonloppuna )ihanan paljon marjoja tuli, ja se paras tuorejuustokuorrutus – nam nam.
  Oikein hyvää vikkoa ja Vappua toivotellen (vieläköhän ehtisi sima tulla?!)

  • sari kalliomäki on 28.4.2017 at 13:26

  Hei, kiitos ensinnäkin kaikista vinkeistä, niitä jäi jemmaan vielä seuraavaankin kertaan 🙂 . Ja kyllä, me kävelimme aivan tolkuttomasti ja kun reitit oli suunninpiirtein selvät, tuli nähtyä tosi paljon niinkin lyhyessä ajassa. Ihana kaupunki, siis kerrassaan kiva. Kirsikkapuut olivat jotain mitä ei voi sanoin kuvailla, puolisen tuntia hurahti niiden alla ihastellessa…Kari jo soitteli Merenneidolta, että mihin sää oikein olet jäänyt 😀 . Ovat varmasti vielä hyvässä kukassa olleet tämän viikon, koska kukinta oli vasta aluillaan kun kävimme. Toivottavasti kerkisit. Ja hyvää vappua sinne, jos et tavallista simaa laittanut tee tota vadelmasimaa, jonka ohje blogissa, ohittaa perinteisen mennen tulle :D.

Kommentit eivät ole päällä.