Herkkuhetkiä, Kööpenhamina

Tässä taisi mennä elämäni kallein kahvikupponen, pistäydyin nimittäin palkitussa ja erittäin suositussa La Glace -konditoriassa, joka muistuttaa vanhanaikaista nukkekotia. Tästä paikasta saa takuulla kaupungit parhaat kakkutarjoilut ja hintakin on sen mukainen. Harmikseni vatsa oli edellisestä ruokailusta niin täynnä, että kakkuja ja leivonnaisia ei tullut ajatelleeksikaan.

Asiakkaat ohjataan pöytään ja heille jaetaan tilattavista tuotteista pieni esittelylehtinen, kun tietää mitä haluaa ostaa, mennään tiskille tilaamaan ja tilatut tuotteet tuodaan hetken kuluttua pöytään. Naapuripöydän kahvihetki maksoi reilusti yli 50e, mutta oli kyllä kaunista katseltavaa. Kakunpalat ovat aivan pistämättömän hienon näköisiä. Konditoria löytyy kävelykadulta lähtevän pienen Skoubogaden-kadun varrelta.

Niinhän siinä sitten kävi, että kun piti etsiskellä persoonallisia ja hiukan edullisempia ruokapaikkoja, niin illalla kun nälkä iski, ei aina kauaksi jaksanutkaan lähteä. Niinpä testasimme useampaa Nyhavenin ruokapaikkaa. Varsin tunnelmallisia ja kivasti sisustettuja paikkoja ranta täynnä, eikä ruuassakaan ollut valittamista. Nämä kuvat ovat La Sirene -ravintolasta, italialainen paikka, jossa varsinkin pizzat ovat saaneet kiitosta ja hinta kuitenkin kohtuullinen. Iltasella mukavan tunnelmallinen ja hauskasti sisustettu paikka.

Nyhavn 17 testattiin ensin yhtenä päivänä sitkeästi ulkona pikkupurtavien ja juomien kanssa lämmittimien ja filttien alla, mutta jossain kohtaa reissua päätettiin, että yhtään ruokaa ei enää ulkona syödä. Kyllä se lämpötila vaan iltasella auringon laskiessa kylmenee niin paljon, ettei ulkoruokailu tuulisessa kelissä tunnu kovin houkuttelevalta. Nyhavn 17 oli sekä sisältä että ulkoa kiva, persoonallinen paikka ja ruoka oli hyvää. Palvelu tosin varsin verkkaista, mutta niinpä se tuntui olevan monessa muussakin paikassa. 

Keskustan tuntumasta löytyy monentasoista ruokapaikkaa ja päiväsaikaan on tosi kiva syödä ulkosalla. Tarjolla on joka makuun jotain vaikkapa jättiläiskatkarapuja, lohitartaria tai vaikka kaniinia. Näitä herkkuja löytyy ainakin Gråbrodretorvilta pieneltä aukiolta, jonka värikkäät talot muodostavat varsin kaunista ihasteltavaa ja jonka mukulakiviset kadut ovat aurinkovarjojen peittämiä. Paikkaa kannattaa vaihtaa näin alkukesästä aina auringon paisteen mukaan. Aukion ruokapaikoissa oli tarjolla kerrassaan herkullisia pasta-annoksia valtavia lämpimiä kerrosleipiä ja tietysti todella ihania jälkiruokia.

Häpeäkseni tunnustan, että melkein ruokaa tärkeämpää on hyvä kahvi. Jostain syystä Suomesta sitä on varsin vaikea saada, mutta täällä kahvi oli hyvää. Niinpä sitä tuli kokeiltua paikassa jos toisessakin, eikä juurikaan valittamista. Cafe Norden Gammeltorvin reunalla tarjosi kahvin lisäksi muhkeita suklaamuffinsseja, erilaisia juustokakkuja ja muita herkkuja. Lämmitetyllä terassilla oli kiva seurailla aukion tapahtumia ja ohikulkevia ihmisiä.

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/6019