Kaikkea katseltavaa, Kööpenhamina

Kasvitieteellinen puutarha on ihan must-paikka ja nähtävää riittää. Puutarha löytyy Gothersgaden varrelta Rosenborgin linnan takaa. Lähtöpisteessä on myynnissä kaikenlaisia kukkasen alkuja ja vanhoja lasitavaroita, pulloja ja purkkeja, varsin mukavaan hintaan. Suuren puistoalueen ja satojen merkittyjen kasvien ja polkujen lisäksi alueella on valtavat kasvihuoneet täynnä katseltavaa, eikä puistoon ole pääsymaksua. Kasvihuoneen ylätasanteella voi nautiskella kahvia ja leivonnaisia. Tämä on varsin ihana paikka aurinkoisella kelillä.

Kööpenhamina on todellinen museoiden kaupunki. Yksi kauneimmista on Ny Carlsberg Glyptotek ihan Tivolin vieressä. Tämä maailmanluokan museo pitää sisällään egyptiläisiä, kreikkalaisia ja roomalaisia esineitä, tanskalaista ja ranskalaista maalaus- ja veistotaidetta, vaihtuvia taidenäyttelyitä sekä suurten mestareiden Picasson, Vincent Van Goghin ja Gauguinin teoksia. Todella hieno paikka ja keskellä museota voi kuljeskella kauniissa talvipuutarhassa, josta löytyy myös pieni kahvila.

Keskustan kävelykadun tuntumasta löytyy Post & Tele museum, jossa voi tutustua Tanskan postilaitoksen historiaan. Kasvitieteellisen puutarhan luona on Arbejdermuseet eli työväen museo, Christiansborgin linnan luona voi katsastaa teidetta Thorvaldsensin museossa ja linnan alueelta löytyy myös Kansallismuseo ja Sotamuseo. Kastelletin linnakealueen läheltä puolestaan löytyy Designmuseum Danmark, joka on entisessä sairaalassa toimiva designmuseo, vieressä on Lääketieteen historian museo ja lähempänä Kastelletia Vastarintamuseo. Kristianian lähellä sijaitsee Orlogsmuseet eli Kuninkaallinen merimuseo. Hiukan kauempana keskustasta löytyy vielä ainakin Kööpenhaminan kaupunginmuseo, Valtion taidemuseo ja Eläintieteellinen museo. On siis vara valita.

Muita mainitsemisen arvoisia paikkoja ovat tietenkin Tivoli, Kongens Nytorv sekä Gammeltorv ja niiden välissä kulkeva kävelykatu, Christiansborgin linna, Amalienborg ja vahdinvaihto, Kastellet kauniine ympäristöineen sekä Pieni Merenneito, varsin boheemi Christiania, Nytorv ja Raatihuoneentori. Mukava vierailupaikka on myös yliopiston lähellä oleva Rundetårn, näkötorni, johon kiivetään hauskaa spiraalimaisesti kiertyvää luiskaa pitkin. Huipulta avautuu komeat näköalat ympäri Kööpenhaminaa.

Permanent link to this article: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/6018

2 comments

2 pings

  1. Voi miten matkakuume nousee – eikä yhden yhtä matkaa suunnitteilla;)

    • sari kalliomäki on 22.4.2017 at 06:39

    😀 mulla kuume on ihan kroonisena, toisten matkakertomuksia on kiva lueskella ja laitan korvan taakse aina parhaat paikat ja ideat. Monta reissua on tullut tehtyä jonkun innoittamana. Pari postausta laitan vielä Kööpenhaminasta ja sitten jätetään se rauhaan, yllättävän kiva paikka ja mukava reissu.

Comments have been disabled.