Suloinen kerrospannacotta

Onko pääsiäisen jälkiruuat jo mietittynä? Miten olisi kerrospannacotta? Tämä suloinen keväinen jälkiruoka maistuu vadelmalta ja sahramilta, jos sahrami ei kuulu suosikkeihisi, vaihda se pariin tippaan keltaista karamelliväriä ja sulata joukkoon pari lusikallista valkosuklaata. Valmista kerrosherkut ajoissa ennen tarjoilua, vaikka jo edellisenä päivänä ja koristele suklaamunilla tai tuoreilla marjoilla. Tämä on varsin helppo homma.

P.S Käykääpäs kaikki räpsööläiset ja miksei porilaisetkin hakemassa Seijan tuvalta keväinen leikkokukkakimppu, tämän kuun aikana ostetuista kimpuista menee nimittäin 10% Reposaaren päiväkodin hyväksi. Kerrassaan Hienoa. 

 

Kerrospannacotta

Ainekset

Vadelmapannacotta:

2,5 dl kermaa

1 kpl liivatelehtiä

1,5 dl vadelmia (pakaste)

1,5 rkl sokeria

Sahramipannacotta:

3 dl kermaa

1 kpl liivatelehteä

1,5 rkl sokeria

0,25-0,5 g sahramia

Tee näin:

Laita liivatelehti kylmään veteen. Kuumenna kerma, lisää vadelmat, anna niiden sulaa. Lisää lähes kiehuvaan kermaan liivatelehti ja sokeri, tarkista maku, anna jäähtyä hieman ja kaada tarjoilukulhoihin. Anna jähmettyä rauhassa tunnin verran. Laita toinen liivatelehti veteen. Kuumenna kerma ja lisää siihen sahrami sekä sokeri, tarkista maku, lisää lähes kiehuvaan kermaan liivatelehti, anna jäähtyä hieman ja kaada tarjoilukulhoihin vadelmakerroksen päälle. Anna jähmettyä jääkaapissa. Koristele tuoreilla marjoilla tai suklaamunilla. 

Permanent link to this article: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/6010