Parsailijan herkkuja

Nyt pitäisi heitellä kehiin pääsiäisherkut, tosin me vietämme Ukon kanssa pääsiäisen muilla mailla, mutta pojat tarvitsevat mumman kanssa tänne jotain hyvää ruokaa. Kevään parsakausi on alkanut ja sitruunavillitys vaan jatkuu. Nämä todella sitruunaiset kanat maistuvat erinomaisesti parsan kanssa. Alunperin olen tehnyt näitä laittamalla vehnäjauhoja kuten ohjeessakin lukee, mutta viimeksi käytin vehnäjauhon tilalla gluteenittomia korppujauhoja ja hyviä tuli. Kolmeen eri astiaan sekoitellaan ainekset, paljon sitruunaa, parmesaania, valkosipulia, persilijaa ja kanafileet sitten uitetaan hyvin jokaisessa kulhossa. Fileitä paistellaan kymmenisen minuuttia uunissa ja sitten lisätään viereen parsat, jotka voidellaan sitruunaisella valkosipulivoilla ja ripotellaan päälle parmesaania. Fileiden päälle lisätään vielä sitruunaviipaleet makua antamaan. Ihanaa kevätruokaa. 

Jotkut asiat eivät muutu, vaikka miten yrittäisi keksiä uutta, yksi tällainen on parsa ja pekoni, tämän parempaa ei ole. Leikataan parsoista kovat kannat pois. Laitetaan pekonia tiiviisti parsan ympärille, pannulla kieritellen kypsäksi ja päälle ripaus suolaa sekä mustaapippuria. Tätä ei voita juuri mikään. Parsan hento maku ei mene pannulla paistaessa ihan hukkaan ja rapsakka, rasvainen pekoni sopii parsan kanssa täydellisesti. Mitä tätä sen enempää hehkuttamaan, olet jo varmasti kokeillutkin. Tämä on mainio ehdokas vaikkapa kevään grillibileisiin.

Pikana ruuat pöytään työpäivän jälkeen kiitos. Päivät senkun venuvat ja kello on useimpina päivinä viisi kun pääsee kotiin ja illallakin pitäisi vielä töitä jatkaa. Ruuan kanssa ei siis viitsi paljoa kikkailla, mutta laatu täytyy säilyttää. Nopeat keväiset salaatit ovat ihania ja joinain päivinä olen vienyt loput töihin eväänä. Parsat on paahdettu uunissa ja ennen paahtamista ne on voideltu sulatetulla voilla, johon on sekoitettu valkosipulimurskaa, mustaapippuria sekä ripaus suolaa. Parsaa ei kannata pitää uunissa liian pitkään, vaan ne ovat parhaimmillaan sellaisina hiukan rapsakoina, jolloin maku pysyy hyvänä. Parsalla on salaatissa kaverina cosmopolitansalaattia, keitettyjä munia ja retiisiä. Kastikkeeksi sopii maustettu kermaviili tai sitten oliiviöljyyn sekoitettu kastike, johon on murskattu muutamia hasselpähkinöitä ja joukkoon on lurautettu hiukan myös viinietikkaa. 

Sitruunakana ja paahdettu parsa

Ainekset

4 kpl maustamatonta kanafilettä
3/4 dl vehnäjauhoja
3 dl parmesaaniraastetta
2 tl kuivattua persilijaa
2 tl valkosipulijauhetta
4 kpl sitruunaa
2 tl valkosipulimurskaa
70 g voita
1 kpl nippu parsaa
Muut ainesosat
Päälle tuoretta persilijaa, suolaa sekä mustaapippuria.

Tee näin:

Tehdään kolmeen eri astiaan seuraavat sekoitukset: 1) 2,5 dl parmesaaniraastetta, kuivattu persilija, valkosipulijauhe, suolaa 0,5-1tl, ripaus mustaapippuria. 2) 2 tl sitruunankuorta, 0,5 situunanmehu, valkosipulimurska, sulatettu voi. 3) vehnäjauhot. Jätetään sitruunaisesta valkosipulivoista sivuun muutamia lusikallisia parsoja varten. Pyöritetään kanafileet jauhossa, sen jälkeen sitruunaisessa valkosipulivoissa ja vimeisenä parmesaanisekoituksessa. Laitetaan fileet pellille, ripotellaan päälle kulhoon jäänyt loppu parmesaanisekoitus ja paistetaan kymmenisen minuuttia 180 asteessa. Käännetään fileet ja lisätään viereen parsat ja valellaan niiden päälle loppu sitruunainen valkosipulivoi, sekä loppu raastettu parmesaanijuusto. Laitetaan kanafileiden päälle sitruunaviipaleet kaksi kullekin. Paistetaan kymmenisen minuuttia, niin että parsat ovat

Permanent link to this article: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/6003