Kevään keltaiset tarjottavat

Keväisen keltainen toscakuorrutteinen päärynäpiirakka on todellinen herkku. Siiderissä uitetut päärynät voi vielä värjätä kirkkaan keltaisiksi pienellä määrällä sahramia, jolloin väri on täydellinen vaikkapa pääsiäisen jälkiruokapöytään. Kuvittelepa mielessäsi mukavan pehmeä voinen pohja, pehmoiset siideripäärynät ja sopivan rapsakaksi paistunut toscakuorrute, tähän ei kyllä tarvita mitään muuta. Erään piirakan tekijän kommentti kuuluu näin: ”Aivan järisyttävän hyvän makuinen ja helppo resepti! Tätä tulee varmasti tehtyä useamminkin.”

Tämä oli viime kevään yksi katsotuimmista resepteistä porkkanajuustokakku. Porkkanakakkumainen pohja ja juustokakun ihanan täyteläinen ja pehmeä päällys taitaa olla lähes napakymppi. Takaan ettei jää tämäkään kaapin hyllylle vanhenemaan. Jos tykkää hiukan kosteammasta pohjasta, voi pohjaa kostutella appelsiinimehulla tai appelsiinimehun ja limoncellon yhdistelmällä. Yhdistelmään kannattaa laittaa myös tilkka sokeria.

Kevään kahvipöydän ilopilleri on raikkaanmakuinen appelsiinijuustokakku, joka saa makeutensa valkosuklaasta. Koristeiksi voi laittaa kandeerattuja appelsiininsiivuja, keltaisia marmeladinpuolikkaita, ananaskirsikoita tai vaikka sahramilla värjättyä mascarponea. Kauniinvärisestä sahramikuorrutteesta yritän pian saada oman postauksen aikaiseksi.

Porkkanakakku on klassikkotuote, josta jokaisella on varmasti se oma mieluinen ohje. Jos haluat kokeilla jotain erilaista tai sitä omaa reseptiä ei ole vielä muotoutunut kokeilepa tätä. Porkkanakakku on helppo myös muokata muffineiksi ja laittaakin taikina vuokiin.

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/6001