Helpot uunikyljykset

Hyvä ruoka parempi mieli on niitä lausahduksia, jotka pitävät prikulleen paikkansa. Viime viikonloppuna oli Ukon kanssa tällainen sininen hetki ja söimme tuhdisti valkosipulisia kermaperunoita sekä kyljyksiä reseptillä, johon olen tällä hetkellä totaalisen repsahtanut. Syksyllä katsoin ohjetta, jossa lihaa oli maustettu ruskealla sokerilla ja olin hiukan skeptinen sen suhteen. Kehittelin kuitenkin oman ajatuksen tästä ja testasin sitä kyljyksiin ja se olikin sitten menoa.

Nämä uunikyljykset ovat monestakin syystä yksi suosikkini tällä hetkellä. Ensinnäkin valmistukseen menee aikaa ehkä kymmenisen minuuttia, mikä sopii paremmin kuin hyvin vaikka työpäivän jälkeen, kun ei aina jaksa hellan edessä heilua. Lisäksi kun pihvejä ei kärytetä pannulla etukäteen, jää sekin vaihe pois ja työtä vähemmän. Toisekseen tämän voi tehdä kyljyksistä tai porsaan ulkofilepihveistä, mitä milloinkin on saatavilla, kuvissa ulkofilettä. Kolmanneksi tykkään erityisesti ruskean sokerin ja valkosipulin sekä voin hienostuneesta makuyhdistelmästä joka on kuorrutettu vielä makua antavalla juustoseoksella. Tämä on niin ruoka minun makuuni. Ja hei, kannattaa tarkkailla kypsymisastetta etteivät pihvit pääse kuivumaan, sillä paksummat kyljykset tarvitsevat luonnollisesti pidemmän kypsymisajan mitä ohuemmat ulkofilepihvit. Jonain kertana lisäsin vielä hiukan kermaakin paistoastiaan, mutta se ei ole välttämätöntä ja kerma ei ainakaan saisi mennä maustettujen pihvien päälle. 

 

Uunikyljykset

Ainekset

8 kpl porsaankyljyksiä (Myös ulkofilepihvit sopivat)

5 kpl valkosipulinkynsi hienonnettuna

3 dl ruskeaa sokeria

1,5 tl paprikajauhetta

1 tl suolaa

2 dl cheddar juustoa raastettuna

1 dl emmentalraastetta

0,5 dl voita sulatettuna

Muut ainesosat: mustaapippuria

Tee näin:

Ota kyljykset ajoissa huoneenlämpöön. Hienonna valkosipulinkynnet ja hiero ne pihveihin molemmin puolin. Kaada ruskea sokeri lautaselle ja painele pihvit molemmin puolin sokeriin niin, että sitä jää joka puolelle kiinni. Laita pihvit vieretysten paistoastiaan, sulata voi ja ripottele se pihvien päälle. Ripottele päälle suola, paprika sekä mustaapippuria. Paista pihvejä uunissa 180 asteessa 20-25 minuuttia. Raasta sillä välin juustot ja lisää ne pihvien päälle, paista vielä kymmenisen minuuttia kunnes juusto on hyvin sulanut ja saanut kaunin värin. Tarjoile kermaperunoiden kanssa.

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/6000