Polonia Palace – Varsova

Vaivaako matkakuume ja kohde on epäselvä? Poikkea keväiseen Varsovaan, lento on kohtuullisen lyhyt, paljon mukavia ostospaikkoja, herkullista ja edullista ruokaa, neljän ja viiden tähden hotelleja huokeaan hintaan. Kaupungin keskustassa löytyy ja tapahtuu niin paljon, että syrjemmäs ei ole välttämätöntä lähteä lainkaan, vielä kun ottaa hotellinkin ihan keskustan tuntumasta on olo helppoa.

Tällä reissulla hotellina oli keskustan sydämessä sijaitseva palkittu Polonia Palace, joka oli joka pennin arvoinen. Varsinkin samppanja-aamiainen herätti ihastusta, sillä tarjolla oli melkein mitä vaan mitä toivoa saattoi. Viiden päivän reissulla ei kerinnyt kaikkea edes maistelemaan. Pelkästään hilloja oli sellaiset rivit paahtoleivän kaveriksi, etten olisi keksinyt yhtään sorttia mitä ei löytynyt. Kahvi ja tee tarjoiltiin pöytiin ja omeletit valmistettiin paikan päällä asiakkaan toiveiden mukaan. Aamupalalle siis täysi kymppi. Huoneet hotellissa olivat isot, kauniisti sisustettu, kunnon ilmastointi ja ylellinen kylpyhuone. Hotellin edessä odotteli rivi komeita nuoria miehiä uusissa Mersuissa valmiina kuskaamaan leidejä paikasta toiseen. Harvoin saa niin hyvää palvelua, mutta autot ovatkin vain hotellin käytössä, automatkalla tarjoiltiin virvokkeita ja sateisena päivänä kuljettaja antoi leideille sateenvarjot lainaan, ettei hiukset kastu. Kyllä kyllä, tämä tuntui varsin hienolta. Tästäkin täysi kymppi. Kuljimme siis autoilla sen verran, että tutkimme myös hiukan kauempana olevia puistoja sekä juutalaisen hautausmaan. Vanhaan kaupunkiin hotellista on pari kilometriä, sen käveleekin kyllä, mutta autolla meni varsin sutjakasti ja sen jälkeen jaksoi tutkia vanhan kaupungin perin pohjin. Se on kaunis ja kiertämisen arvoinen.

Toiselta puolen hotellia löytyy Zlote Tarase -ostoskeskus, jossa riittää katsottavaa moneksi päiväksi. Ostoskeskuksesta löytyy myös pikaruokapaikkoja ja hienompaakin ravintolaa joka lähtöön. Hotellin Stauss-ravintola ansaitsee myös erityismaininnan, palvelu pelasi ja tarjolla oli sekä eurooppalaista että puolalaista ruokaa. Tältä reissulta jäi mieleen hitaasti paahdettu rapea ankanrinta appelsiinikastikkeella, banaanijuustokakku passionhedelmällä ja raparperilla sekä suklaafondant luumucrumblella ja vuohenmaitojäätelöllä. Yksi arki-ilta kului mukavasti hilpeän baarimikon kaverina Bojangles-baarin puolella elävää pianomusiikkia kuunnellen ja rupatellen. Monta asiaa tuli selväksi Varsovasta ja puolalaisista yleensä. Tämä reissu oli monessa mielessä ikimuistoinen ja seura ihan parasta.

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/5996