Kevätpäivän texmex-nakkikeitto

Jos pitäisi valita kautta aikojen meidän perheen joku suosikkiruoka, niin se olisi varmasti kaikessa yksinkertaisuudessaan nakkikeitto. Sitä on muunneltu ja varioitu vuosien varrella monella tavalla ja olkoon mausteena ja lisukkeena mitä tahansa, aina se otetaan yhtä innolla vastaan. Tässä versiossa on hiukan meksikolaista vivahdetta ja vannoutunut chilin ystävä laittaa tietenkin mukaan omat suosikkinsa vielä ekstrana. Keiton pohjan muodostaa kasvissuikaleet, maissi sekä kesäkurpitsa ja makua antaa chilikastike, sipulit, tomaatti ja paprikainen Koskenlaskija. Tarjoiluvaiheessa kun vielä murskaa päälle tacosipsejä, saa kivaa vaihtelua ja makua. 

Sininen maisema lisääntyy sopivin väliajoin. Tuo voiastia on yksi suosikkini, lisäksi löysin joku aika takaisin kolmikerroksisen tajoiluastian, joka on varsin viehättävä, onneksi sarja on niin iso, että riittää kerättävää pitkäksi aikaa. Munakupit puuttuvat ja muutamia muita harvinaisempia osia sekä kahvi- ja teekalustoa. Lähetä ihmeessä viestiä, jos nurkissasi lojuu näitä käyttämättömänä ja haluaisit myydä. 

 

Texmex-nakkikeitto

Ainekset

2,5 l vettä

750 g kasvissuikaleita

200 g maissia

700 g nakkia

1 kpl sipulia

1 kpl kesäkurpitsaa

2 kpl valkosipulikynsiä

300 g valkoisia papuja

400 g yrttimaustettua tomaattisosetta

400 g luumutomaatteja

3 rkl chilikastiketta

1 dl persilijasilppua

100 g paprika koskenlaskijajuustoa

4 rkl vasikanfondia

2 rkl worchesterinkastiketta

1,5 tl pippurisekoitusta

Muut ainesosat: tacosipsejä murusteltuna keiton päälle.

Tee näin:

Laita vesi kattilaan kuumenemaan, lisää joukkoon kasvissuikaleet ja maissi. Pilko kesäkurpitsa kuutioiksi, silppua sipulit ja paahda pannulla jonkin aikaa, lisää keittoon. Ruskista nakkiviipaleet ja lisää keittoon. Laita joukkoon kaikki muutkin ainekset Koskenlaskijaa lukuunottamatta ja anna kiehua rauhassa kypsäksi. Lisää viimeiseksi sulatejuusto ja lämmitä sen verran että juusto sulaa. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja mustaapippuria. Ripottele tarjoiluvaiheessa keiton päälle murusteltuja tacosipsejä.

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/5993