Sahramirisotto savustetulla kinkulla ja maissilla

Fannin & Kanelin Tiina teki juuri joku aika takaisin sahramirisottoa, ruokaa joka saa hyvälle tuulelle ja suupielet hymyyn varsinkin näin kevätaikaan. Ja tämähän on se Italia-fanien ikuinen suosikki. Meillä sitä tehdään yleensä savustetun kinkun ja maissin sekä ruohosipulin kera, mutta samalla tekniikalla. Kanalientä lisäillään pikkuhiljaa, eikä keitosta unohdeta hellalle, vaan tarkkaillaan tulosta niin että se olisi mahdollisimman pehmeä, mutta kuitenkin risottomaisen napakka. Siinä sitä onkin opettelemista. Valkoviini käy muuten yhtä hyvin kuin kuiva omenasiiderikin, mutta tapana on ollut laittaa sitä omenasiideriä, sillä se omenainen vivahde sopii kyllä tähän hyvin. 

Sahrami on mausteena varsin hienostunut ja tuo risottoon sekä moneen muuhun ruokaan ihan uudenlaisen piirteen. Kuivakakuista saa kauniin keltaisia kuten pullastakin, ja tämä on ihanin aines hedelmien värjäämiseen ja maustamiseen. Sahramissa keitetty lämmin hedelmäsalaatti on todellinen herkku. Annos keväisen iloista risottoa, pehmeää maalaisleipää ja lasi hyvää valkoviiniä, niin makuaisti kiittää. Ja hei, jotain väriä myös sinne työpaikan lounaspöytään, tämä kun on varsin helppo eväs. 

 

Sahramirisotto savustetun kinkun kera

Ainekset

1 kpl sipuli silputtuna

2 kpl valkosipulin kynsi hienonnettuna

3 dl risottoriisiä

1 dl kuivaa omenasiideriä

8 dl kanalientä

1 kpl tölkkimaissia (1 purkki)

150 g savustettua kinkkua (pieninä paloina)

3/4 dl cheddar juustoa raastettuna

1 dl ruohosipulia

0,5-3/4 tl sahramia

Muut ainesosat: suolaa ja mustaapippuria

Tee näin:

Tee valmiiksi 8 dl kanalientä ohjeen mukaan. Silppua sipulit ja kullota rasvassa parin minuutin ajan. Lisää riisi ja sekoittele sipuleihin parin minuutin ajan. Lisää siideri ja sekoittele, anna vetäytyä. Lisää pari desiä kanalientä, sekoittele kunnes riisi imee nesteen itseensä noin viitisen minuutin ajan, lisää jälleen pari desiä kanalientä ja toimi samoin. Toista kunnes kanaliemi on käytetty ja riisi vaikuttaa kypsältä. Lisää viimeisen kanaliemilisäyksen kanssa maissi sekä sahrami. Lopuksi sekoita joukkoon pilkottu savustettu kinkku sekä reilusti ruohosipulia ja juustoraaste. Sekoita parin minuutin ajan. Tarkista maku ja lisää hiukan mustaapippuria sekä tarvittaessa suolaa. Tarjoile ja lisää päälle reilusti ruohosipulia. 

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/5991

1 kommentti

1 ping

    • Tiina Garvey on 12.3.2017 at 17:16

    Oi, onpa hauska resepti ja kirkkaan keltainen niin kun olla pitää! Sahramirisotto on kyllä niin ihanaa. Täytyypä kokeilla tuota omenasiideriä risottoon joskus!

Kommentit eivät ole päällä.