Naistenpäivän gluteeniton mantelikakku

Pitkästä aikaa jotain ihan itselle. Tässä gluteenittomassa mantelikakussa ei ole montaa ainesta ja tekeminen käy sutjakasti. Kananmunien erottelun ja runsaan määrän takia kakkua ei tarvitse kostuttaa, sillä se pysyy hyvin mehevänä. Varothan ettei ole liian kauan uunissa, kannattaa siis tikuttaa. Maku on aika hienostunut ja persoonallinen, tästä tykkää todella tai sitten ei. Jos manteli ja lime miellyttävät kokeile ihmeessä. Limeä raastaessa kannattaa katsoa, että joukkoon tulee ihan vain se vihreä kuori eikä yhtään syvemmältä, muuten tulee karvas maku. Tässä on takuuvarmasti persoonallisen naisen paras naistenpäiväkakku.

Tänään minulla on ollut pari niin ihanaa tanssipartneria, että vieläkin olen ihan fiiliksissä, tehkää ihmiset arjestanne ja viikonlopuista mukavaa elettävää. Kannatan sopivassa määrin omien toiveiden kuuntelemista, toki toiset huomioon ottaen, mutta niin, että itsellä on hyvä olla. Pienet jutut arjessa saavat sydämen läpättämään sopivasti ja sillä jaksaa vähän hankalampiakin hetkiä. 

 

Gluteeniton mantelikakku brunssille ja kahvipöytään

Ainekset

250 g ricottajuustoa

4 kpl kananmunia

2 dl sokeria

250 g mantelijauhoja

1 kpl limen kuorta raastettuna

0,5 dl mantelilastuja

Tee näin:

Voitele ja vuoraa leivinpaperilla halkaisijaltaan 20cm vuoka. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Sekoita keskenään ricotta, keltuaiset ja sokeri kunnolla kunnes seos pehmenee. Sekoita joukkoon limen kuori sekä mantelijauho. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita kolmasosa vaahdosta varovasti taikinaan ja sen jälkeen loppu valkuaisvaahto. Levitä seos vuokaan ja paista 150 asteessa 35 minuuttia. Lisää kakun päälle mantelilastut ja paista vielä parikymmentä minuuttia. Paistoaika vaihtelee uunista riippuen, joten tarkista tikulla kypsyys, äläkä paista kakkua liikaa.

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/5988

2 kommenttia

2 pingiä

    • bikke on 6.3.2017 at 06:38

    Moikka!!
    Manteli ja lime ovatkin suuria herkkujani!! Tämä menee testaukseen!!

    • sari kalliomäki on 6.3.2017 at 15:37

    Olisipa kiva myöhemmin kulla mitä pidit.

Kommentit eivät ole päällä.