Luomujauhelihapihvit lisukkeilla

Yksi syy Munkkilan Maijan herkullisiin ruokiin on eettisesti kasvatettu luomunaudanliha, lähiruokaa Kuuminaisten tilalta siis. Olen jo jonkun aikaa harkinnut, että vaihtaisin kaiken syömäni punaisen lihan luomuun, ensinnäkin siksi, että sitä menee kohtuullisen vähän pysyttäisiin siis kohtuukustannuksissa, toisekseen siksi, että liha nyt vaan on täysin erilaista kaupan vakuumilihaan verrattuna ja kolmanneksi siksi, että muutenkin lisäaineet ja ylimääräinen käsittely eivät sovi. Valmistan lähes kaiken syömäni itse ja olen aika tarkka siitä mitä ruoka sisältää. Tämä ei ole laisinkaan hienostelua, vaan tällä tavoin pystyn rajoittamaan hankalaa allergista oireilua. Kun ruokavaliosta on karsittu iso kasa kaikenmoista, siitä jäljelle jäävästä haluaisi tehdä mahdollisimman hyvää. Onneksi Kuuminaisten tila on melkein kivenheiton päässä.

Tässä pikku pätkä Kuuminaisten tilan sivuilta poimittua: ”Tuottamamme liha on vähärasvaista luonnonlaidunlihaa. Hereford –rodulle ominainen hyvä nurmirehun käyttökyky sekä luonnonlaitumen monipuolinen kasvisto ovat perusta lihan maukkaudelle ja mureudelle. Merenrantaniittyjen monipuolinen ravinto on karjalle mieluista ja luonnonlaitumen elinolosuhteet kaikin puolin luonnonmukaisia. Laiduntava karja tekee arvokasta työtä perinnebiotooppien säilymiseksi ja auttaa säilyttämään kauniin ja monimuotoisen luonnonmaiseman. Talviaikaan karja syö itse tuottamaamme rehua, joten liha on aitoa paikallisesti tuotettua lähiruokaa.”

Luomuliha ei paljon mausteita kaipaa, sekoittelen jauhelihaan vain hiukan mustaapippuria sekä suolaa ja sitten pannun kautta lautaselle. Lisämakua tulee, kun mutustelee pihvien kanssa pähkinäistä rucolaa. Pihvien kaveriksi sopii perinteinen sipulimuusi, balsamicosipulitmarinoidut kurkut tai coleslaw sekä tietysti paholaisen hillo. Sitäkin on tullut tehtyä välillä itse, mutta useasti ostan miesväelle valmista paremman puutteessa.

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/5987

2 kommenttia

2 pingiä

    • Kontturi Seija on 5.3.2017 at 05:08

    Kiitos Sari, että tuot Reposaaren hienoja juttuja esille! Puhdas ruoka on hyvin tärkeää ja siksi kiinnitänkin omassa tuotannossani siihen erityisesti huomiota ja samasta syystä meillä myydään tapahtumassa kerran viikossa vapaan karjan lihaa. -Kyllä Munkkilakin on vaan niin upea paikka!
    Kaikkea hyvää ja iloisia kevätpäiviä sinulle!

    • sari kalliomäki on 5.3.2017 at 17:10

    Kiitos samoin 🙂 .

Kommentit eivät ole päällä.