Arkinen pikaruoka makkaravuoka

Meille tuli talvi, ihan näin yhtäkkiä, lunta on niin että häikii ja aurinko paistaa täysillä. Nyt kannattaa nauttia ulkoilusta ja jättää kotihommat ankeampien päivien hoidettaviksi. Lomalaiset tarvitsevat kuitenkin ruokaa ja makkaravuoka valmistuu nopeasti ja vie nälän mennessään. Tätä tehdään meillä aina niin, että pari pilkkoo ja yksi kasaa. Menee vain muutama hassu minuutti ja ruoka on uunissa.

Olen hiukan eri mieltä siitä, että makkara on suomalaisten vihannes, meillä se ei ainakaan näy, mutta on se vaan välillä niin hyvää. Tässä ruuassa on makkaran lisäksi iso kasa vihanneksia, mikä tasoittaa kaiketi sitten kokonaisuutta. Kesäkurpitsaa, sipulia, tomaattia, mozzarellaa sekä basilikaa, kaikki kauniissa rivissä keskenään. Hyvää ihan tällaisenaan tai perunamuusin kera.

 

Arkinen pikaruoka: makkara-kasvisvuoka

Ainekset

800 g uunilenkki makkaraa

1 kpl kesäkurpitsaa

5 kpl tomaattia

2 kpl sipulia

2 kpl Buffalamozzarellaa

1 dl emmentalraastetta

1 dl basilikaa silputtuna

Muut ainesosat: mustaapippuria

Tee näin:

Siivuta kesäkurpitsa, mozzarella, tomaatit ja sipuli. Silppua basilika. Kuori ja siivuta makkara. Laita siivut vuokaan vuoronperään ja ripottele joihinkin väleihin basilikaa. Rouhi päälle hiukan mustaapippuria ja ripottele päälle juustoraaste. Paista 180 asteessa kypsäksi reilun puolen tuntia. 

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/5979