Sunnuntaibrunssit ja mainio tuorejuustolevite

Onko oikeastaan mitään ihanampaa kuin sunnuntaiaamut. Ensin vetkutellaan sängyssä, jutellaan viikon unohdetut kuulumiset, herätään aivan kaikessa rauhassa. Sen jälkeen istutaan pöytään ja nautitaan sunnuntaibrunssi pitkän kaavan mukaan Hesarilla ja lehdillä höystettynä. Vaikkei vielä vähään aikaan voi ajatellakaan terassikelejä, olen opinnut nauttimaan tästä sisälläkin. Sitäpaitsi kaikki on äärimmäisen lähellä, kun aterioi keittiön pöydän ääressä. Pari tuntia vierähtää kuin huomaamatta ja sielu lepää.

Tarjottavana on yleensä meille mieluinen perusvalikoima ja sen lisäksi aina jotain erityistä. Osan valmistan jo lauantaina etukäteen, jottei tarvitse koko ajan aamulla hosua edes takaisin. Useimmiten löytyy keitettyjä nakkeja, paistettua pekonia, munia eri muodossa ja hiukan eri tavoin maustettuna (uunimunakas, munakokkeli, frittata), paahdettuja tomaatteja, kauden vihanneksia, juustoja, skonsseja, bageleita, turkkilaista jogurttia mustikoilla, suklaata, minulle cafe mocha ja Ukolle long cafe nyt ainakin. Erikoisempia herkkuja on sitten aina vuorotellen ja niihin kuuluvat suolaiset piirakat, köyhät ritarit, erilaiset pienet kakut, pannari, hedelmäsalaatti, suolaiset muffinssit ja mitä milloinkin. Pojat vierailevat pöydässä omassa tahdissaan ja jokainen saa heräillä sisäisen kellonsa mukaan. Tykkään ja odotan aina seuraavaa kertaa.

Tänään oli leivän päälle tuorejuustolevitettä, joka tuoksui ihan kesältä ja maistuikin, eikä tekemiseen mennyt kuin muutama minutti. Silppusin reilusti rucolaa sekä persilijaa ja sekoitin ne maustamattoman Philadelphian joukkoon ja ripsautin mukaan vielä hiukan valkosipulirouhetta ja mustaapippuria, tuli niin hyvää. Rucolasta tulee ihanan pähkinäinen maku, ajattelin testata tätä seuraavaksi voileipäkakun väliin. Koitan postailla teille helmikuun aikana hyviä brunssiherkkuehdokkaita ja tulossa myös muutamia ystävänpäiväjuttujakin.

Mainio tuorejuusto

Ainekset

200 g maustamatonta tuorejuustoa (Philadelphia)

3/4 dl rucolaa (pienenä silppuna)

0,5 dl persilijaa (pienenä silppuna)

Muut ainesosat: ripaus mustaapippuria sekä valkosipulirouhetta.

Tee näin:

Sekoita silputtu rucola ja persilija tuorejuuston sekaan, lisää joukkoon ripaus mustaapippuria ja valkosipulirouhetta.

Permanent link to this article: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/5972