Tee- ja kahvihuone Helmi, Porvoo

Runebergin päivänä ajatus vaeltaa väkisinkin muistoihin Porvoon reissuista. Porvoo on todellakin paikka, johon haluaa aina vaan uudelleen. Runebergin museo on tullut kierrettyä useaan kertaan ja ne perinteiset tortut nautittu Tee- ja Kahvihuone Helmessä joka kerta, niitähän saa ympäri vuoden.

Olen takuulla jossain entisessä elämässä omistanut pienen kahvilan, sillä niin kovasti ne kiehtovat ja niihin poikkeilen. Mitä persoonallisempi sen parempi. Jos mitenkään olisi mahdollista, pistäisin pystyyn Räpsööseen Kahvila Helmen ja siirtomaatavarakauppa Skafferin välimuodon. Hankkisin sopivasti myyntiin vintagea keittiötavaraa sekä käsintehtyjä herkkuja, maistuvia kahvi- ja teetuotteita, makeisia, nekkuja ja leipoisin kaiket päivät kakkuja sekä leivoksia ja tuoretta saaristolaisleipää.
Ehkäpä olen katsellut liikaa Downton Abbeytä tai ihastuttavaa Miss Fisheriä tai sitten vaan yksinekertaisesti elän väärillä vuosikymmenillä. Helmessä voi viettää useammankin kahvittelukerran, sillä vanhanaikaisia persoonallisesti sisustettuja kahvitteluhuoneita on useita ja näissä lähestulkoon siirtyy kyseisille vuosikymmenille.
 

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/5971