Viikonlopun villitys nyhtöpossunachot

Hianoo kun sää äiti ostit sen toisen kinkun, totesi poju tänään ja ihmekös tuo, sillä meillä on syöty nyhtöpossuherkkuja jo useampana päivänä. Kuuden ja puolen kilon luuton juhlakinkku maksoi joulun jälkeen 18 euroa ja sitä tuntuu riittävän. Yllättävän paljon saa erilaisia variaatioita, eikä ole hiukkaakaan sellainen mitta täynnä possua olotila. Jos pakastin olisi isompi, olisin voinut ostaa jemmaan yhden kinkun. Jos vielä omistaa leivinuunin ja kypsentää kinkun siellä, ei tarvitse edes pitää uunia päällä tuntitolkulla, sillä ylikypsän kinkun paistamiseen menee hervottoman kauan.

Nopeasti valmistuva ja nopeasti pöydältä katoava herkku on nyhtöpossunachot. Maustoin possun BBQ-kastikkeella jossa viskin maku, mutta mikä tahansa käy. Pohjalle tortilla sipsit ja sitten liha, silputtua sipulia, kermaan sulatettua cheddarjuustoa, kuorrutteeksi mozzarellaraastetta ja uunista oton jälkeen päälle kurkkua ja valkosipulikastiketta, voi hyvänen aika että on hyvää. Tässä voi käyttää myös valmiiksi tehtyä kaupan nyhtöpossua, jos ei jaksa tehdä alusta asti itse. Annos ei ole kovin iso ja tässä on noin 1/3 pussillista sipsejä, joten jos teet ison pellillisen tee kaksin- tai kolmenkertaisena.

 

Helpot nyhtöpossunachot

Ainekset

4 dl nyhtöpossua

0,5-1 dl BBQ viskikastiketta

tortilla sipsejä (1/3 pussillista)

1 kpl punasipulia

1 dl kermaa

5 kpl cheddar sulatejuustoa

mozzarella raastetta (0,5 pussia)

Muut ainesosat: kurkkua pilkottuna sekä valkosipulikastiketta.

Tee näin:

Levitä pellille leivinpaperin päälle tortillasipsit, sekoita BBQ-kastike nyhtöpossun kanssa tai käytä valmiiksi maustettua. Levitä liha sipsien päälle, silppua sipulia ja sirottele lihan päälle. Sulata kermaan yksitellen vuoronperään viisi cheddarjuustosiivua. Kaada seos raidoittain sipsien ja lihojen päälle, ripottele päällimmäiseksi paksu kerros mozzarellaraastetta. Paista 180 asteessa kymmenisen minuuttia. Katso ettei pääse palamaan, ota pois uunista, kun juustossa kaunis vaalea rusketus. Ripottele päälle kuutioitua kurkkua ja muutamia viivoja valkosipulikastiketta.

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/5959