Iso satsi arkiruokaa 19: Mainio kinkkukiusaus

Tässä nyt mitään ihmeellistä ole, mutta laitan kuitenkin ohjeen, jos vaikka tulisi joku ahaa-idea huomisesta ruokailusta. Ihan perus arkiruokaa siis. Ja kyllä, pakastealtaan sekä makkaratiskin kautta helposti ja vaivattomasti. Ja kyllä, aito peruna maistuu paremmalta kuin pakastealtaasta noukittu valmiiksi suikaloitu versio, mutta joskus on vaan kiva mennä sieltä mistä aita on matalin. Kinkkukiusauksen maku tulee savusuikaleista ja nimenomaan niistä sekä pekonista, sipuleista, homejuustomuruista ja suolakurkusta. Niin ja tietysti timjamista ja rosmariinista. Arjen pelastus ja koska määrä on suuri, seuraavana päivänä voi lenkkeillä ruuan laiton sijaan. Tämä on muuten eri versioina lainapojan suosikki ja toki tätä tehdään hänelle lähes joka kerta kun käy ♥. Ihan vaan itsekkäistä syistä tietenkin, sillä voitte vaan kuvitella sellaisen viisivuotiaan isot pitkäripsiset silmät, jotka katsovat ihaillen ja suusta kuuluu moneen kertaan: niin superhyvää ruokaa. 

 

Mehevä kinkkukiusaus

Ainekset

1,5 kg peruna-sipulisekoitusta (pakaste)

300 g pekonia

700 g savukinkkusuikaleita

1 kpl sipulia

3 kpl valkosipulin kynsiä

100 g sinihomejuustoa

2 dl suolakurkkuja kuutioituna

1,5 tl kuivattua rosmariinia

1,5 tl kuivattua timjamia

6 dl kermaa

800 g valkosipulitomaattimurskaa

0,5 tl suolaa

Tee näin:

Silppua sipulit ja pekoni. Paista pannulla lähes kypsäksi. Pilko suolakurkku pieniksi paloiksi. Yhdistä tomaattimurska sekä kerma ja lisää mausteet seokseen, lisää ripaus suolaa. Lado kerroksittain isoon vuokaan perunasuikaleita, pekonia, savusuikaleita, sinihomejuustomuruja ja suolakurkun paloja. Kaada päälle tomaatti-kermaseos ja paista 200 asteessa kypsäksi. 

Permanent link to this article: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/5957