Astetta parempi lasagne

Tämä vuosi on aloitettu vehnättömällä ja hiivattomalla pizzapohjan teolla sekä uuden vuoden yönä paistetulla kinkulla, josta tulee mitä parhain nyhtöpossu. Monena vuonna olen suunnitellut ostavani kinkun alennuksesta ja paistavani sen ylikypsäksi ja tekeväni nyhtöpossulle kunnon kastikkeen, pari vuotta suunniteltu on vissiin hyvin tehty. Siitä lisää vielä jatkossa.

Herkut on herkuteltu, älkääkä luulkokaan, että täältä heitellään tulemaan yhtään herkkurespetiä, ei missään tapauksessa. Nyt on arkiruokakuukausi ja saatte roppakaupalla vihjeitä viikon aterioihin. Reseptejä kaivan itsellekin taas kauppalistan ohjenuoraksi. Tänään oli tarjolla astetta parempaa lasagnea, jonka tekeminen kuulostaa paljon monimutkaisemmalta mitä se sitten itseasiassa on. Pari kastiketta valmistuu kuitenkin aikas sutjakasti ja makua antavat herkkusienet, punaviini, worchesterinkastike, porkkana, tomaatit, basilika, maustettu tomaattikastike ja sipulit. Juustokastike on maustettu sinihomejuustolla, joka tekee kastikkeesta täyteläisen pehmeän herkun. Kohtuullinen määrä juustoa ei maistu lasagnessa kovinkaan voimakkaasti ja todellinen homejuuston ystävä voi laittaa sitä enemmänkin. Että voi ruuan laitto olla mukavaa, kun sitä saa toteuttaa kaikessa rauhassa näin pyhäpäivänä. Tämän ruuan valmistamiseen menee suunnilleen puoli tuntia ja reilun puoli tuntia lasagne on uunissa, joten tunti ja vartti, niin ruoka on pöydässä. Isosta annoksesta riittää pienemmässä perheessä syötävää vielä seuraavaankin päivään.

 

Mehevä lasagne

Ainekset

600 g sika-nauta jauhelihaa

3 kpl valkosipulin kynsiä

2 kpl sipulia

250 g herkkusieniä

1 kpl porkkanaa

300 g tomaatteja

400 g valkosipulitomaattimurskaa

1,5 dl punaviiniä

2 rkl worchesterinkastiketta

2 rkl tomaattipyrettä

0,5 dl tuoretta basilikaa hienonnettuna

10-12 kpl lasagnelevyjäjuustokastike

80 g voita

50 g jauhoja

9 dl täysmaitoa

200 g sinihomejuustoa

Muut ainesosat: öljyä paistamiseen sekä suolaa ja pippuria jauhelihan maustamiseen.

Tee näin:

Paista pannulla oliiviöljyssä silputut sipulit pehmeäksi ja lisää pieneksi silputtu porkkana, siivutetut sienet sekä kuutioidut tomaatit. Anna pehmetä jonkin aikaa ja siirrä sitten sivuun. Paista jauheliha kypsäksi, mausta suolalla ja pippurilla, kaada joukkoon punaviini ja anna kiehahtaa. Lisää joukkoon vihannekset, tomaattikastike sekä mausteet ja anna hautua rauhassa justokastikkeen valmistuksen ajan. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa, mustaapippuria ja vaikka chilirouhetta.

Valmista juustokastike kasarissa. Sulata voi ja anna hieman ruskistua, lisää jauhot ja sekoita hyvin voihin. Lisä maito hyvin sekoittaen pienissä erissä ja anna kastikkeen paksuuntua. Lisää lopuksi sinihomejuusto pieninä palasina ja anna sulaa.

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/5956

4 kommenttia

4 pingiä

Hyppää kommentti lomakkeelle

  1. Eilisten kuplivien jälkeen nämä kuvat tuntuvat lähes kidutukselta. Voi miksi tuollaista lasagnea ei voisi juuri tällä hetkellä olla valmiina kaapissa, josta voisin nyt leikata palasen ja istahtaa sohvan nurkkaan. Arvaa tekeekö mieli? 🙂

    • sari kalliomäki on 2.1.2017 at 06:57

    Voihan kuplivat 😀 varmasti tekee mieli, vielä kun olisi tuoksun saanut tänne taltioitua, niin vielä enemmän.

    • Jenni on 14.3.2018 at 20:38

    Kuinka monelle hengelle tästä tulee arvioidusti ruokaa? 🙂

    1. Hei Jenni, on tosi vaikea arvioida kuinka monelle riittää, sillä meillä on pari teiniä ja reippaasti syövä isäntä, joten syövät varmaan jokainen kahden edestä, jos vertaa vaikka pienempiin lapsiin. Olen tehnyt tämän sellaiseen isoon ja leveään Teema-sarjan vuokaan ja meillä tästä syödään yksi kerta ja seuraavalle kerralle jää hiukan eli summa summarum, pienemmässä perheessä varmasti kaksikin kertaa. Toivotaan, että vastauksesta oli jotain hyötyä.

Kommentit eivät ole päällä.