Uuden vuoden romminen hedelmäsalaatti

Erehdyin lukemaan Ilta-Sanomien suklaakonvehtikulutusjuttua, jonka mukaan viiden suklaakonvehdin kuluttamiseen tarvitaan tunnin reipas lenkki. Höpö höpö, minun pitäisi tämän mukaan kävellä ripeästi tunti päivässä kahden kuukauden ajan, jotta kuluttaisin kaikki joulunpyhinä syömäni suklaat. Ei se voi mitenkään pitää paikkaansa, niinpä jatkan ahneesti uuteen vuoteen saakka, jolloin tulee ehkä se perinteinen stoppi. Toiset vaan eivät voi elää ilman suklaata ja kohtuullisuudenkin kanssa on niin ja näin, sitä paitsi jouluöverit suklaan kanssa ovat ihan nam ja huoh.

Pieni kevennys joulun jälkeen on kuitenkin paikallaan ja uutena vuotena meillä on perinteisesti tarjolla hedelmäsalaattia. Siitä on olemassa niin monta versiota, mutta tämä on terästetty tilkalla rommia ja hedelmien kanssa maistuu karhunvadelmahillolla maustettu mascarpone. Joku kirjoitti blogissaan, että miksei joulusta voisi hypätä suoraan kesään, itse haluan kuitenkin sen kevään siihen väliin, sillä se on parasta aikaa vuodessa. Hedelmäsalaatin kera voi ainakin haaveilla siitä tulevasta kesäkaudesta. Ja hei, puolen vuoden päästä tuoksuvat jo juhannusruusut.

 

Romminen hedelmäsalaatti

Ainekset

1 kpl banaania

150 g mansikoita

150 g persikkaa

150 g viinirypäleitä

2 kpl kiiviä

2 kpl omenaa

1 kpl granaattiomenaa

Kastike:

4 rkl vaahterasiirappia

4 rkl vaaleaa rommia

4 rkl sitruunamehua

Tee näin:

Siivutetaan hedelmät sopiviksi paloiksi. Leikataan granaattiomena puoliksi ja koputellaan siemenet irti. Sekoitetaan kastikkeen ainekset. Asetellaan hedelmät tarjoilukulhoon, lurautetaan kastiketta päälle ja sekoitetaan hyvin. 

Permanent link to this article: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/5952

2 comments

2 pings

    • Vierailija on 28.12.2016 at 09:29

    Pakko kommentoida:Sinulla iki-ihanat Grapponia-jälkiruokakulhot !

    • sari kalliomäki on 28.12.2016 at 14:48

    Näillä on melkoisesti tunnearvoa, sillä ovat muistona mummulta.

Comments have been disabled.