Joulua

Nappasin muutaman kuvan sillä välin kun herrasväki oli saunomassa. Meillä on hyvin perinteinen joulu, monesti olen miettinyt pitäisikö olla jotain muuta, mutta ei. On hienoa, että on olemassa perinteitä ja toivon niiden siirtyvän myös omille lapsille. Joulupöytään kuuluu siis jouluevankeliumi, itsetehdyt laatikot, kinkku, rosolli, lihapullat, sienisalaatti, kalat ja muut lisukkeet. Joka joulu on muutama uusi vaihtuva herkku perinteisten lisäksi. Juustoja pitää olla ja paljon, sillä niitä nautiskelevat kaikki. Niin ja tietysti suklaata.

Erityisen mieltä lämmittävää tänä jouluna oli se, että esikkokin saapui kaupungista meille joulua viettämään ja koko perhe oli kasassa. Ei haittaa ulkokelit eikä pimeyskään, kun joulutunnelma on kohdillaan. Muutamat tarkoin harkitut ja valitut lahjatkin osuivat ja upposivat ja väki oli tyytyväistä. Poju sai uuden Yamahan, joka oli kyllä enemmän kuin joululahja, niinpä täällä on kaikunut ihastuttavat soitot joululauluista vähän vauhdikaampiinkin kipaleisiin. Entinen soitin lähtee esikon opiskelijaelämää ilahduttamaan, häneltä kun taittuu hienosti kitaran lisäksi myös piano. Pyjamapäivä on pidetty ja kirjoja luettu, suklaata on syöty kilokaupalla, onneksi joulu on kerran vuodessa vaan. Tänään elokuvien aika ja vaikka olen maailman huonoin sarjojen katselija, aion seurata neljän illan ajan Agatha Christie -jännäriä. Ukon mieliksi taidan katsella seurana jonkun komisario Palmunkin. Pienet ympyrät näin joulun aikaan ovat parhaat.

Tilasin DeliDelistä jotain italialaisia ja ranskalaisia jouluherkkuja, joita sai mukavaan hintaan ja osa muistutti niin Italian reissuista, että ihan mahan pohjasta otti. Ukko ihastui kuivattuihin ja suolattuihin patongin palasiin (Terre Nostre Bruschette) sekä salottisipulihillokeeseen (Confit d´echalotes). Koko perheen suosikki oli valkoviini & päärynähilloke, joka sopii erityisesti sinihomejuuston kaveriksi (Confit de Vin Blanc a la Poire Williams). Lisäksi paketista löytyi Hanhirillette (Rillettes d`Ole) ja Sunnuntaipate (Pate du dimanche), josta löytyi ankanmaksaa, porsaanlihaa, siipikarjahyytelöä sekä mausteita. Makeista herkuista voiton veivät suklaakeksit sekä raidalliset suklaamarengit. Tilaus tuli jouluruuhkasta huolimatta nopeasti perille, suosittelen DeliDeliä vaikkapa uuden vuoden herkkujen tilaamiseen.

P.S Erityiskiitos ihanalle työkaverille joulusinapista, jota on syöty jo yli puoli purkkia, kertoo siis tuotteen erinomaisuudesta ♥ .

Permanent link to this article: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/5950