Joulukuu 23.

Pieni suklaapuoti pystyyn ja erimakuisia pikkuruisia konvehteja jääkaappi täyteen, kyllä niillä joulunajan pärjää. Nämä maistuvat aprikoosilta, mutta ohje on helposti muunneltavissa suklaan ja liköörin makua vaihtamalla. Helppotekoisia herkkupaloja voi pakata vaikka ystävälle jouluviemiseksi. Meillä tuoksuu lihapullat. Kun kerran nukkuminen aamuyöstä ei flunssan takia onnistu, niin neljä kiloa jauhelihaa muutti muotoaan, päivällä voi sitten ottaa pikku nokoset, ihan parhautta näin lomalla. 

 

Aprikoosisuklaa

Ainekset

300 g aprikoosilla maustettua tummaa suklaata

1 dl kermaa

1 rkl glukoosisiirappia

20 g voita

2 rkl aprikoosilikööriä

Tee näin:

Sulatetaan kattilassa hiljalleen suklaa ja kerma. Lisätään glukoosisiirappi ja kuumenntaan niin, että seos pulpahta muutaman kerran. Otetaan kattila pois levyltä ja lisätään voi sekä likööri. Jaetaan seos pikkuruisiin vuokiin, ripotellaan päälle granaattiomenan siemeniä ja laitetaan jääkaappiin kovettumaan. Tätä ohjetta on helppo muokata mieleisekssen, vaihtamalla suklaan ja liköörin makua.

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/5948