Joulukuu 19.

Onko joulutortut vielä tekemättä, kaipaatko vaihtelua luumuhilloon? Ei hätää, tässä olisi äärimmäisen helpot, maistuvat ja kauniit joulutortut hieman perinteisestä poiketen. Näiden valmistuksessa voivat myös lapset olla apurina, meillä lainapoika hoiti tuorejuuston laiton sekä mansikat ja vadelmat. 

Nämä valmistuvat ilman mitään isompia kommervenkkeja, ilman voiteluja tai muutakaan suurempaa taittelua tai nipistelyä. Taita jonkin verran sulaneet voitaikinaneliöt puoliksi kulmittain ja leikkaa viillot reunoihin niin, että yläosa jää kiinni. Katso kuvasta mallia. Avaa levy ja siirrä reunat toistensa päälle ristiin. Levyjä ei tarvitse voidella eikä nipistellä, painat vaan kevyesti reunojen päät toisiinsa. Laita tortun keskelle reilu teelusikallinen tuorejuustotahnaa ja päälle mansikka tai vadelmat. Paista ilman voitelua. Ripottele jäähtyneen tortun päälle tomusokeria. Tuorejuusto pysyy hyvin omasssa kupissa eikä valu pellille, mansikat ja vadelmat olen aina laittanut jäisenä, tuoreita en ole koittanut.

 

Erilaiset joulutortut

Ainekset

voitaikinaa (1,5 pkt)

200 g tuorejuustoa (Philadelphia)

3 rkl sokeria

1 tl vaniljasokeria

1 dl mansikoita (jäisiä)

1 dl vadelmia (jäisiä)

Tee näin:

Sekoitetaan tuorejuustoon sokeri ja vaniljasokeri. Annetaan voitaikinalevyjen hiukan sulaa ja puolitetaan ne. Käännetään neliskulmainen levy puoliksi ja leikataan pitkät viillot molempiin reunoihin taitoksen puolelta, niin, että yläosaan jää leikkaamaton kohta (kts. kuva blogista). Käännetään leikatut reunat toistensa päälle. Laitetaan keskelle reilu teelusikallinen tuorejuustoa ja päälle mansikka tai vadelmia. Paistetaan 200 asteessa kauniin vaalean ruskeiksi, ripotellaan päälle tomusokeria.

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/5944