Joulukuu 16.

Nyt ei jouluvalmistelut suju ihan niinkuin strömssöössä, sillä täällä naputellaan petin pohjilta niiskutellen. Toivottavasti menee pian ohi, että saa jotain juttuja aikaiseksi. Onneksi on joulukalenteriluukkuja valmiiksi tehtynä monta kappaletta teitä varten, vaikka nyt voisi mieluusti pysähtyä ihan samaan päivään hiukan pitemmäksikin aikaa.

Nämä keksit ovat olleet poikien suosikkeja jo pitkän aikaa. Tekeminen on varsin helppoa, sillä taikina vaan taputellaan pitkäksi pötköksi ja paistetaan, keksit leikataan paloiksi vasta paistamisen jälkeen. Salmiakki antaa mukavan maun kekseihin, jos haluaa vaihtelua sen voi yhtä hyvin vaihtaa suklaarouheeseen tai lakritsijauheeseen. Valmiit keksit voi vielä kastaa sulatetussa suklaassa ja ripotella punaisia nonparelleja päälle, jos haluaa jouluisemmat versiot.

 

Suklaakeksit

Ainekset

100 g voita

1,2 dl sokeria

1 kpl kananmunaa

0,5 dl kaakaojauhetta

1 tl leivinjauhetta

3 dl vehnäjauhoja

3 tl lakritsijauhetta

Muut ainesosat: kananmuna voiteluun.

Tee näin:

Sekoitetaan voi ja sokeri. Lisätään kananmuna hyvin vatkaten ja lopuksi kaikki muut ainekset. Muotoillaan taikina leivinpaperille kahdeksi pötköksi, painetaan pötköt leveäksi ja paistetaan 200 asteessa 12 minuuttia. Leikataan levyt hiukan jäähtyneinä paloiksi. Jos et pidä lakritsijauheesta, lisää taikinaan vaikkapa turkinpippurirouhetta, on hyvää.

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/5943