Joulukuu 18.

Moderniin joulupöytään sopivat paremmin kuin hyvin kirkkaan keltaiset toscalla päällystetyt omenat. Ylellinen sahrami saa aikaan mielettömän kauniin värin, eikä ole maussakaan valittamista. Tämä herkku on lisäksi gluteeniton ja erittäin helppo valmistaa. Olen tehnyt samaisella reseptillä myös sahramipäärynöitä ja nekin olivat herkullisia. Hei, enää 6 yötä jouluun, odotan niin kovin että alkaa loma ja saan koko perheen hetkeksi kasaan.

 

Sahramiomenat toscakuorrutteella

Ainekset

4 dl vettä

3 dl sokeria

0,5 g sahramia (1 pussi)

4 kpl omenaa (isoja)

0,5 kpl sitruunaa

Toscakuorrute:

50 g voita

0,5 dl sokeria

1 rkl mantelijauhoja

1 rkl kermaa

50 g mantelilastuja

Tee näin:

Kuoritaan omenat, puristetaan päälle situunaa ja laitetaan isoon vesikulhoon, jottei pinta värjänny. Sekoitetaan kattilassa vesi, sokeri ja sahrami. Kuumennetaan sekoittaen kiehuvaksi ja lisätään vesikulhosta noukitut omenat. Keitetään omenoita hiljalleen reilu viisi minuuttia välillä käännellen. Nostetaan omenat paistoastiaan. Sekoitetaan kattilassa kuorrutteen ainekset, kuumennetaan, annetaan hetken hiljalleen kuplia koko ajan sekoitellen ja kaadetaan seos omenien päälle. Paistetaan uunissa 10-15 minuuttia 200 asteessa niin, että toscakuorrute saa kauniin värin. 

Permanent link to this article: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/5942