Pariisin Ville

Tiedättehän sen tunteen, kun pitäisi päästä johonkin hiukan pidemmälle, meidän tapauksessa ainakin läppäsillan toiselle puolelle. Siihen ei sitten auta paljon muu kuin ryhtyä tuumasta toteutukseen ja miettiä sopiva kohde. Kotimaan matkailu on kaikin puolin mukavaa, varsinkin kun viiden tunnin reissaamisen jälkeen pääsee perille. Junamatkalla kerkiää miettiä ajatuksen jos toisenkin ja tehdä rästiin jääneitä töitä. Muutaman päivän Porvoon reissu menee tosin ihan liian nopeasti, sillä nähtävää on paljon. Mikäli mietit majoitusta, on Pariisin Ville ihan Vanhan Porvoon keskustassa oiva paikka, lyhyt kävelymatka joka puolelle.

Pariisin Ville, Ville de Paris eli pitkään Pariisissa työskennellyt kuvanveistäjä Ville Vallgren (1855-1940) oli herkullisen ruuan ja viinin ystävä, todellinen herkkusuu ja seuramies. Rempseä, impulsiivinen ja omaperäinen taiteilija oli ylpeä hedonismistaan, elämä kun on elettävä pilke silmäkulmassa. Vallgrenin tunnetuin työ lienee Havis Amanda Helsingin Kauppatorilla. Hotelli Pariisin Ville toimii taiteilijan lapsuuden pihapiirissä idyllisessä vanhassa talossa, joka on sisustettu mennyttä aikaa kunnioittaen. 

Ihastuttavan interiöörin lisäksi Pariisin Ville hemmottelee asiakkaitaan maittavalla aamupalalla. Tarjolla on lähiruokaa huolella valituista raaka-aineista: Malmgårdin Kartanon uuniohrapuuroa, Lindbladin Wanhanajan lihapiirakkaa, Hommanäsin Kartanon hilloja, Huovilan leipomon leipiä, Savuhovin leikkeitä, Porvoon perunan vihanneksia, Teehuone Helmen teetä ja Porvoon Paahtimon kahvia sekä ravintola SicaPellen jälkiruokamestarin jälkiruokaa, varsin maittavaa siis. Tähän väliin todettakoon, että Porvoon Paahtimon tumma paahto oli todella hyvää.

Tänne tulemme toivottavasti toistekin, sillä sijainti oli kaikin puolin täydellinen ja palvelu erinomaista. Kaikki oli mietitty pieniä yksityiskohtia myöten. Ikkunasta oli näkymä jouluvaloin ja lyhdyin koristellulle Vanhan Porvoon mukulakivikadulle ja kivenheiton päässä sijaitsivat kaikki kiinnostavat putiikit, kahvilat ja ruokapaikat. Jos lompakko olisi pikkuisen paksumpi, olisin lomaillut Porvoossa ainakin viikon.

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/5937