Joulukuu 20.

Karpalot ovat suosikkini kiisselissä, sokeroituna koristeena, mutta myös kahvikakussa. Monena vuonna olen haaveillut parista suoreissusta, vaan niin ovat jääneet, että on pitänyt tarjoutua torin tarjontaan. Onneksi karpaloita on aina hiukan varastossa. Rengasvuoka on tällä hetkellä kakkuvuokasuosikkini, sillä siitä saa niin kivasti tehtyä koristeltuja kakkuversioita ja mukavannäköisiä paloja. Koristelun voi tehdä ihan kermavaahdolla tai vaikka mascarponella, johon on hiukan sekoitettu kermaa joukkoon. Kahvikakut ovat herkkua, sain juuri lahjaksi ison suklaakakun ja että se oli hyvää. Joulun ajan haluan laiskotella ja senpä takia teen muutamia kahvikakkuja pakkaseen vieraita odottelemaan, ne on helppo sieltä sulatella ja koristella nopeasti.  

 

Karpalokakku

Ainekset

2 dl karpaloita

1 dl mantelijauhoja

100 g tummaa suklaata

3 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

3 kpl kananmunaa

2,5 dl sokeria

250 g ricottajuustoa

Tee näin:

Sekoitetaan kuivat aineet keskenään. Vatkataan munat ja sokeri keskenään ja lisätään vuorotellen ricotta ja kuivat aineet. Lopuksi lisätään karpalot ja raastettu suklaa. Voidellaan ja jauhotetaan puolentoista litran kakkuvuoka ja kaadetaan taikina vuokaan. Paistetaan 175 asteessa noin 40 minuuttia uunista riippuen. Tarkista ajoissa tikulla kypsyys, ettei kakku ole unissa liian kauan.

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/5933