Joulukuu 17.

Hippasen hyvää on tämäkin kahvikakkuversio, jossa glögin kanssa keitellään luumuja ja taateleita sekä mausteita. Aah, tätä tuoksua ja mikä parasta tässä kakussa ei ole hedelmänpalasia, sillä meillä ei oikein kukaan ole englantilaisen hedelmäkakun ystävä. Pehmeän jouluista siis. Tässä yltäkylläisyyden maailmassa, kun ihmisillä on jo kaikkea tarvitsemaansa ja kuitenkin haluaisi jotenkin muistaa, on kahvikakut aika hyvä vaihtoehto. Itsetehty on aina itsetehty. 

 

Glögikakku

Ainekset

2,5 dl glögijuomaa

150 g kuivattuja luumuja

150 g kivettömiä taateleita

3 dl ruokosokeria

2 tl vaniljasokeria

200 g voita

3 kpl kananmunia

100 g tummaa suklaata rouhittuna

80 g mantelirouhetta4 dlvehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

1 tl inkivääriä

0,5 tl neilikkaa

2 rkl kanelilikööriä

Muut ainesosat: koristeluun purkki mascarponea ja jäisiä kirsikoita.

Tee näin:

Sekoitetaan kattilassa glögi, inkivääri, neilikka ja kanelilikööri sekä taatelit ja luumut. Keitellään hiljalleen, niin kauan, että seos on pehmeää. Jäähdytetään ja sekoitetaan sauvasekottimella sileäksi massaksi. Sekoitetaan voi ja sokeri vaahdoksi, lisätään munat yksitellen hyvin vatkaten, sekoitetaan joukkoon vuorotellen keskenään sekoitetut kuivat aineet sekä glögiseos. Lisätään taikinaan suklaa ja mantelirouhe. Kaadetaan voideltuun ja jauhotettuun vuokaan. Paistetaan 180 asteessa kypsäksi. Paistoaika riippuu uunista ja vuoan mallista, tarkistetaan kypsyys tikulla.

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/5932

1 kommentti

1 ping

    • Vierailija on 19.12.2016 at 18:30

    Hienosti kuvattu. Kyllä mieli alkoi yekemään juuri tuonne. Hienoa

Kommentit eivät ole päällä.