Joulukuu 8.

Meillä on varsin ihanat jouluiset tuoksut, sillä poju leipoi eilen banaanipannaria ja halusi pistää ekstramäärän kanelia. Ja mikäs siinä, kun ei kanelia muuten niin paljon käytetä. Pikaisella pannarin teollakin voi siis saada kunnon jouluaromit aikaiseksi. Pikkuisen pistää hymyilyttämään nuo nuorempien miesten kokkauspuuhat, kyllä heistäkin vielä kunnon kokkeja saadaan aikaiseksi.

Toblerone-kakku oli viime joulun suosikki ja laitan ohjeen jälleen näkyville, sillä moni sitä kuitenkin hakee. Lumenvalkoinen makea herkku katoaa pöydästä aikas vikkelään. Olen tehnyt tämän myös tummasta Tobleronesta ja toimii yhtä hyvin, tosin maku ei ole ihan yhtä hyvä. Melkein kannattaa korvata osa suklaasta tummalla suklaalla. Jos on viitseliäisyyttä, voi täytteen jakaa puoliksi ja laittaa toiseen puoleen valkoista ja toiseen puoleen tummempaa suklaata, jos kaipaa vaihtelua. Kerrokset tasapainottavat kivasti toisiaan. Ensimmäinen kerros pitää hyydyttää rauhassa jääkaapissa ja laittaa vasta sitten toinen kerros päälle. 

 

Toblerone-juustokakku

Ainekset

250 g Dominokeksejä

100 g voita

300 g valkoista Tobleronea

250 g maustamatonta tuorejuustoa

2 dl kermaa

250 g mascarponejuustoa

Tee näin:

Murustellaan keksit leivinpaperin välissä. Itse otin täytteet kekseistä pois. Sulatetaan voi ja lisätään murujen joukkoon, sekoitetaan ja levitetään irtopohjavuoan pohjalle. Laitetaan jääkaappiin odottamaan. Valmistetaan täyte. Sulatetaan ja jäähdytetään suklaa. Vatkataan kerma vaahdoksi. Sekoitetaan keskenään tuorejuusto ja mascarpone, lisätään kermavaahto mukaan. Lopuksi lisätään varovasti sekoitellen suklaa. Kaadetaan täyte pohjan päälle ja annetaan hyytyä rauhassa useita tunteja. Kakun voi tehdä valmiiksi tarjoilua odottamaan jo edellisenä päivänä. Koristellaan valmis kakku kermavaahdolla ja lumimanteleilla. 

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/5930

1 kommentti

1 ping

    • Heidi on 11.12.2018 at 10:22

    Hei, jos täytteen jakaa tummalle ja vaalealle suklaalle niin kuinka kauan ensimmäistä kerrosta pitää jähmettää ennen toisen lisäämistä? Onko väliä kumpi kerros on päällimäisenä, jotenkin kuvittelen että tumma on jämäkämpi mutta onko näin?

Kommentit eivät ole päällä.