Joulukuu 5.

Piparia ja homejuustoa kakussa, ei hullumpaa. Tämän kanssa kun vielä valmistaa kuumaa glögiä on lystit oltavat. Kakkujen paistamisen kanssa kannattaa olla tarkkana, ettei paista yhtään ylimääräistä, tikuttelu sopivin väliajoin on siis kovin tarpeellista. Kakun voi myös kostuttaa vaikkapa appelsiinimehutilkalla, anna kakun maustua rauhassa kostuttamisen jälkeen. 

 

Piparikakku

Ainekset

100 g voita

1 dl sokeria

2 kpl kananmunia

3,2 dl vehnäjauhoja

1,5 tl leivinjauhetta

2 rkl vaahterasiirappia

0,5 tl kanelia

50 g piparimuruja

50 g sinihomejuustoa

Tee näin:

Vatkataan voi ja sokeri vaahdoksi, lisätään munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisätään keskenään sekoitetut vehnäjauho, leivinjauhe ja kaneli, lisätään joukkoon vaahterasiirappi. Lisätään lopuksi varovasti sekaan piparimurut sekä sinihomejuustomurut. Kaadetaan taikina voideltuun ja jauhotettuun litran vetoiseen vuokaan ja paistetaan 175 asteessa kypsäksi puolisen tuntia. Testataan kypsyys tikulla. Isompaan vuokaan 1,5 – 2 litraa taikina pitää tehdä kaksinkertaisena.  

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/5925