Talvinen suklaa-porkkanakakku

Mausteinen mehevä porkkanakakku sopii hyvin suklaan kanssa, testattu on. Tosin en tiedä voiko tähän aikaan vuodesta mitään syödä ilman suklaata, sitä kun oli juuri tummana kanafileidenkin päällä. Sopii ruokaan kuin ruokaan. Porkkanakakku on niitä leivonnaisia, jonka menekki meillä on taattu. Säilyy myös kivasti suklaakuoren alla ja mehevöityy vaan hiukan vanhetessaan. Koska taikinaa on aika paljon ja haluan korkean kakun, niin teen tämän aina kahteen samankokoiseen vuokaan. Nousee hyvin ja paistoaika on hiukan lyhyempi ja mehevyys säilyy paremmin. Voi toki laittaa yhteen isompaankin vuokaan, mutta sitten pitää olla vuoan reunoilla korkeutta tarpeeksi. Kannattaa myös olla tikun kanssa kärppänä, etteivät pohjat ole yhtään liian kauaa uunissa, säilyvät mehevämpänä. Kakun koristeleminen on tähän vuodenaikaan varsin helppoa, kun kaupat tursuavat erilaisia joulukoristeita. Suklaisia hahmoja on jos jonkinlaisia ja juhlavia ripoteltavia koristeitakin löytyy takuulla jokaiseen makuun. 

 

Suklainen porkkanakakku

Ainekset

4,5 dl ruokosokeria

5 kpl kananmunia

4,5 dl rypsiöljyä

7 dl vehnäjauhoja

1,5 tl ruokasoodaa

1,5 tl leivinjauhetta

1,5 tl kanelia

0,5 tl neilikkaa

0,5 tl inkivääriä

450 g porkkanaraastetta

0,5 tl suolaa

Täyte:

100 g voita

6 dl tomusokeria

1 rkl vettä

400 g tuorejuustoa (Philadelphia)

Tee näin:

Raastetaan porkkanat. Sekoitetaan sokeri, öljy sekä munat kevyesti sekaisin. Sekoitetaan keskenään kaikki kuivat aineet ja lisätään munaseokseen pienissä erissä siivilän läpi. Sekoitetaan hyvin kaikki ainekset keskenään, lisätään lopuksi porkkanaraaste. Paistetaan 170 asteessa mieluiten kahdessa samankokoisessa voidellussa ja leivinpaperilla vuoratussa vuoassa (24cm), mutta yksi isompikin käy. Paistoaika on noin puolisen tuntia, jos taikina on kahdessa vuoassa, riippuu siis paistotavasta, kannattaa seurata tikun kanssa, ettei pohjat pääse kuivumaan liiaksi. Annetaan pohjan jäähtyä kunnolla ja valmistetaan sillä välin täyte. Sekoitetaan voi ja tomusokeri keskenään hyvin vatkaten ja lisätään hiukan vettä. Lopuksi lisätään tuorejuusto. Täytetään kakku. Valmistetaan suklaakuorrute ohjeen mukaan ja levitetään kakun päälle. 

Suklaakuorrute

Ainekset

3 dl sokeria

1,5 dl kaakaojauhetta (Van Houten)

3 dl kermaa

6 kpl keltuaista

450 g voita

6 kpl valkuaista

3 tl vaniljasokeria

Tee näin:

Keitetään suklaakuorrute. Sekoitetaan keskenään kattilassa sokeri, kaakojauhe, kerma sekä keltuaiset. Kuumennetaan rauhallisesti kiehumispisteeseen koko ajan sekoittaen. Annetaan jäähtyä hyvin. Vatkataan pöydällä pehmennyt voi vaahdoksi ja lisätään täysin jäähtynyt kiisseli vähitellen vatkaten, sitten valkuaiset tarpeellinen määrä yksitellen vatkaten ja lopuksi vanilliinisokeri. Valkuaisia lisätään yksi kerrallaan ja kun seos näyttää sopivan paksulta, jätetään loput lisäämättä. Mikäli seos näyttää liian löysältä, voi sitä pitää hetken jääkaapissa kovettumassa.

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/5919

1 kommentti

1 ping

    • Hannah lehmuskujalta on 1.12.2016 at 11:07

    Oi miten herkullinen ohje, tätä on ehdottomasti kokeiltava!
    Täältä tulvahti muutoinkin ihana jouluinen tunnelma, kiitos siitä.

    Lempeitä askelia jouluun!

Kommentit eivät ole päällä.