Ihanaa ensimmäistä adventtia

Siitä se lähtee joulun odotus ja sen mukana tietää pääsevänsä kohta kevään puolelle. Joulukuu on juhlakuu ja pikkujoulujen kulta-aikaa, perjantaina oli ensimmäiset ja taitaa olla pikkuisia jouluja melkein jouluaattoon saakka. Ystäväni sai pikkujoululahjaksi L-kirjaimella kymmenen kiloa lanttuja ja lahjoitti ne minulle, joten tiedossa on pian iso kasa lanttulaatikkoa ja anopin perinteisellä parhaalla ohjeella väsättynä tietenkin. Pikkujoulujen välissä voi keräillä kasaan joululahjat, jotka onneksi jo ovat aika hyvässä mallissa ja tietysti väsätä herkkuja yhteen jos toiseenkin paikkaan. Täällä käy tuuli, eikä mikään ihan pikkuinen, vaan sellainen nurkissa natiseva. Juuri sopiva ilma leipomiseen ja sisäilyyn. Tulossa puolukkamuffinsseja valkosuklaalla höystettynä ja ehkä hiukan kinuskikuorrutetta. Koittakaapa tekin, ei hullumpaa.

 

Puolukkamuffinssit kinuskikuorrutteella

Ainekset

2 kpl kananmunaa

2 dl sokeria

5 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

0,25 tl suolaa

2 tl vaniljasokeria

2 dl kermaa

3 rkl oliiviöljyä

100 g valkosuklaata (rouhittuna)

2 dl puolukoita

Kuorrutus:

250 g mascarponejuustoa

0,5-1 dl kinuskikastiketta

Tee näin:

Vaahdotetaan kananmunat ja sokeri. Lisätään vuorotellen kuivat aineet, öljy sekä kerma. Lopuksi lisätään puuharukalla sekoittaen suklaarouhe ja puolukat. Jaetaan taikina muffinssivuokiin muffinssipellille ja paistetaan 200 asteessa 15-20 minuuttia. Sekoitetaan mascarponen joukkoon valmista kinuskikastiketta tai sulatetaan pienessä kermamäärässä kinuskikaramelleja ja sekoitetaan jäähtynyt seos mascarponen joukkoon. 

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/5918

2 kommenttia

2 pingiä

  1. Herkullisen näköiset muffinssit ja todella ihana tuo kranssi!

    • sari kalliomäki on 6.12.2016 at 08:41

    Kiitos Satu <3

Kommentit eivät ole päällä.